Det er rundt 4000 innbyggere i Elnesvågen. Som altså har vært uten betjent bensinstasjon ganske lenge. Det eneste man har hatt tilgang til er bensin og diesel fra automatstasjonen til Esso Express. Men snart blir det andre boller. Bokstavelig talt. Både boller, pølser, hamburgere, baguetter, kaffe, brus, is og alt annet som en bensinstasjon skal ha. Bensin og diesel er kanskje ikke det viktigste.

Klare tilbakemeldinger

– Det har vært et uttalt ønske fra veldig mange i lokalbefolkningen om at Elnesvågen må få en ordentlig bensinstasjon igjen. Det er bakgrunnen for at Esso velger å satse. Vi tror det er et bra potensial i Elnesvågen. Hvis lokalbefolkningen støtter opp om stasjonen skal dette gå riktig så bra, sier Frank Henriksen, som er bosatt i Kristiansund og fra før av driver Esso Løkkemyra.

– Dette blir en stasjon med rikelig utvalg av mat og rekvisita. Skikkelige burgere skal være vårt varemerke. Men vi begynner litt forsiktig og prøver oss fram. Litt som med blanke ark. Vi skal prøve å rekke og bli ferdig til fredag den 13. Men det kan også bli før. Jeg har for øvrig bare positive erfaringer med fredag den 13, ler Frank Henriksen.

Hektisk aktivitet

Inne på stasjonen er det i disse dager hektisk aktivitet. Fredag var Benedikte Harøy og Siri Mindresunde i full gang med vasking. Mens andre monterte nytt inventar og fylte på varer. Benedikte Harøy var også ansatt på denne stasjonen da den var i full drift tidligere.

– Jeg kan skrive under på at det er mange som har savnet en fullsortiment bensinstasjon. Det blir bare ikke det samme med en automatstasjon. Vi gleder oss til åpningen. Dette er noe folk virkelig har etterlyst. Klart Elnesvågen må ha en ordentlig bensinstasjon, fastslår Benedikte Harøy.

Utenfor treffer vi på Arnfinn Smørholm, han som eier bygget. Blid, han også.

– Det er veldig kjekt at stasjonen åpner opp igjen!

Arnfinn Smørholm er glad for at det blir betjent bensinstasjon i Elnesvågen igjen. Foto: Eirik Heen
Endelig blir det betjent stasjon i Elnesvågen igjen. Foto: Eirik Heen