1. Du er leder for Åpningsuka på Høgskolen i Molde og er nestleder i styret for Studenttinget. Utestedet Kompagniet stengte nettopp dørene. Hva innebærer dette for dere?

– At Kompagniet stenger betyr slutten på noe som har stått oss studenter nært. De har vært trofaste støttespillere for oss, både med tanke på tilgjengelighet og pris. Kompagniet har betydd svært mye. Onsdagene har de vært brukt som et lavterskeltilbud der studentene kunne komme seg litt ut og ikke bare ha hodet i bøkene. Det har vært konserter og masse bra arrangement. Studentene har knyttet bekjentskaper her gjennom hele studieåret. Studentene er skuffa over at det ikke var mulig å holde liv i «vårt» sted.

2. Hva betyr stengingen for Molde som studentby? Hvorfor er «eget» utested så viktig?

– Det er kjent at studenter knytter bånd gjennom musikk og god stemning. Kompagniet var kjent for å være et studentsted, og stengingen gjør at vi mister denne muligheten til å skape nye relasjoner. Det er selvsagt andre utesteder i Molde, men de har gjerne et høyere prisnivå. For studenter er pris veldig viktig. Vi er ikke interessert i å «drikke oss blakk».

3. Studentene hadde tidligere studenthuset/puben Valhall, som ble nedlagt. I et leserinnlegg på høgskolenettstedet Panorama tar tre studenter til orde for å etablere nytt studenthus. Hvor i prosessen er dette?

– Ønsket om å danne studenthus har blusset opp etter at Kompagniet la ned. Det kunne vært positivt med et sted der studentene kan utvikle eierskap og felles identitet. Et eksklusivt sted som kan trekke studentene ut av hyblene sine og få det mer sosialt i studenthverdagen. Jeg mener det bør være et sted som ikke har press på alkohol, men der det legges til rette for aktiviteter som brettspill og shuffleboard, samtidig som at det kan arrangeres fester der. De tre studentene som skrev leserinnlegget har sendt en resolusjon til Studenttinget, som kan komme med en oppfordring til Høgskolen. Et eventuelt studenthus må sikres økonomisk av Høgskolen, og så må studentene stå for driften.

4. Høgskolen har baren Smuget, hvordan fungerer den?

– Smuget er åpen, og vi er veldig takknemlige for at Høgskolen legger til rette for denne. Vi er også glade for at det er frivillige studenter som stiller opp på ulike arrangement der. Men det er lite plass, dårlig scene og ikke mulig å arrangere større konserter der.

5. Etter sommeren blir det ny Åpningsuke. Hvordan blir den i år?

– I fjor ble det en skikkelig nedtur for studentene i og med at Skyhøyt avlyste. Det ble færre arrangement, men heldigvis stilte Kompagniet opp for oss den gangen. I år har vi endret logo for første gang på mange år. Logoskiftet symboliserer mye nytt. Den viktigste endringen er at vi skal legge til rette for mindre fyll. Det blir seks store fester, og mellom festene blir det aktiviteter og arrangement som gir studentene anledning til å ta en pause fra alkohol. Vi ønsker å prioritere dem som har blitt bortprioritert tidligere. Ikke alle ønsker å hoppe opp og ned og drikke hver dag.

6 . Du engasjerer deg i styret for Studenttinget, i Comitium, Studentsamskipnaden og Høgskolens klagenemnd. Hvorfor dette engasjementet?

– Noe av det viktigste arbeidet som gjøres på Høgskolen er det som gjøres for studentvelferden. Jeg har alltid interessert meg for organisasjonsarbeid. Jeg satt tidlig i idrettsstyrer, deltok på lederkurs for ungdom da jeg var 13 år og var frivillig under ungdoms-OL. Vi sliter litt med frivilligheten på Høgskolen. Det å øke studentengasjementet et viktig mål for oss i åpningsuka. Studentkoordinator Rolf Magnus Orø gjør en fantastisk jobb for oss i åpningsuka-styret, blant annet med et prosjekt som heter God start.

7. Du er fra Raufoss, hvorfor ble det Molde?

– Jeg valgte Molde fordi det var det eneste stedet som kombinerte juss og administrasjon i samme bachelor. Da jeg forstod at det var Molde som ble studiestedet mitt ble jeg veldig begeistra. Jeg har to venninner som er MFK-supportere og jeg har nok blitt småpåvirka av dem. Jeg var nysgjerrig på stedet. Nå er jeg i gang med andreåret.

8. Hva er bra med Molde som studentby?

– Naturmessig har byen det beste fra to verdener. Sjøen på den ene sida, fjellene på den andre. De ansatte på høgskolen er fantastisk imøtekommende, og jeg kunne ikke valgt et bedre studiested. Det er et høyt faglig nivå blant de ansatte. Både administrasjonen og professorene er opptatt av digitalisering og av å forenkle brukervennligheten ved den nye læringsplattformen Canvas.

9. Hva er negativt?

– Terskelen er for høyt for å dra til byen fordi høgskolen ligger for langt unna sentrum. Det blir litt for langstrakt, og busstilgangen på kveldstid er ikke så god. Taxi er dyrt. Rektor Steinar Kristoffersen har mange spennende prosjekt for å skape mer liv rundt høgskolen og campus, det er spennende.

10. Blir du boende i Molde etterpå?

– Det vet jeg ikke. Det kommer helt an på hvilken master jeg skal ta. Men jeg tror det er lurt å bo lenge på ett sted, danne nettverk, gode relasjoner og kontakter. Her har høgskolen vært fantastiske til å imøtekomme studenter som ønsker å bidra til forandring.