Åndalsnes: Før påske ble det klart at Siva går inn med 20 millioner kroner og at Innovasjonssenteret det har vært jobbet med i noen år blir en realitet. På første dagen etter påske ble dette markert i kantina hos Partnerplast, der det også – akkompagnert av en trommevirvel – var høgtidelig signering av byggekontrakten av Kristian Strømmen fra Siva og Stig Mork fra entreprenøren Veidekke.

– Det har vært en lang prosess. Tom (Samuelsen) sa jeg også kunne si at det har vært en vanskelig prosess, sa Solveig Brøste Sletta i Nordveggen. Sammen med næringslagsleder Arvid Gjerde og nevnte Samuelsen, adm. Dir hos Partnerplast, har hun stått i bresjen for at prosjektet skulle realiseres.

– Dette er en fantastisk dag og vi må gratulerer hverandre, sa Brøste Sletta.

– Nordveggen har ledet prosjektet, men dette hadde ikke gått uten drivkrafta i næringslivet her, fortsatte hun.

Takket alle

Ordfører Lars Olav Hustad (H) var blant mange på «talerlisten».

– Jeg er glad for at vi nå får et senter som vil generere enda flere arbeidsplasser og muligheter for samfunnet og jeg vil takke alle som har bidratt til at senteret nå skal bygges, sa ordføreren. Kommunen har også gått inn på investeringssida.

– Jeg er stolt over at kommunen har bidratt. Det er helt i vår ånd. Misforstå meg rett, men skal kommunen bare satse på tradisjonell, kommunal drift, vil man ikke overleve på sikt. Kommunen på være på banen på andre arenaer også, sa Hustad.

Ros for pågangsmot

Det ble fra flere hold spøkt med at det ble feiret med musserende allerede i september 2016. Etter dette så det ei stund ut til at planene var lagt på is, men det har vært jobbet iherdig og både Brøste Sletta og Samuelsen fikk ros fra næringslagsleder Gjerde for pågangsmotet i prosessen.

– Tida har vært nyttig

Strømmen fra Siva fortalte om selskapet som allerede er tungt inne i næringslivet i Rauma. Selskapet har investert 40 millioner kroner i fabrikklokalet til Partnerplast som skal ligge vegg i vegg med det nye senteret.

– Ei forutsetning for det var at det skulle bygges et innovasjonssenter. Det har tatt litt tid, men tida har vært nyttig. Man har hatt god nytte av å restrukturere seg og bli tydeligere framfor brukerne, sa Strømmen.

Han viste bilder av flere andre innovasjonssentre i landet, deriblant på Tynset og på Lillehammer.

– Felles for alle er at de er en koblingsboks mellom ulike miljøer og at de utløser et mer lønnsomt næringsliv, sa han.

– Ta med krafta videre

Øyvind Tveten fra fylkeskommunen tok også ordet.

– Det er en spesiell samarbeidsånd og driv i næringslivet her. Det har vært lobbet for dette lenge. Ta med engasjementet og krafta videre, sa han i sin gratulasjon.

Leder i Rauma næringslag, Arvid Gjerde, berømmet både Nordveggen-leder Solveig Brøste Sletta og adm. dir. hos PartnerPlast, Tom Samuelsen, for pågangsmotet. Her er sistnevnte oppe for å få en liten oppmerksomhet.
Søtsaker hører med når det skal feires.