- Dette har vært en enestående bra gjeng å jobbe med,  sier Odd Inge Samuelsen. Bransjetreffet er hvert år lagt til en dag det ellers ikke skjer så mye i Molde.

- Men nå blir det kanskje enda mindre som skjer?

- Ja, og i hvert fall får vi ikke maken til en slik scene, der vi har klart å stable opp det som skal til for et oppegående tilbud. Spesielt for studentene har dette vært gunstig og bra, men også for mange typer publikum i ulike aldre på ulike typer arrangement.

- Dere fikk nærmest en spontanfestival i fanget?

Ja. Sist sommer da Skyhøyt falt ut og man straks måtte få på beina et alternativt tilbud for studentene. De ble gjort rimelig raskt, sier Samuelsen, som har vært med i driften i over fem år.

Unge faller fra

Samuelsen mener Kompagniet har gjort hva de har kunnet for å imøtekomme studentenes behov.

- Det har vært gode arrangementer i helga, både fredag og lørdag, samt de spesielle quiz-aftenene på onsdager, og da er det gjerne disko og dans i etterkant. Men besøket svinger, og der det tidligere kunne være 400 publikummere bare på våre arrangementer, er det knapt nok 400 som er ute i hele Molde, sier Samuelsen.

- Utelivsbransjen har regnet ut at i aldersgruppa 18 til 30 år har det de siste fire år vært et fall på 35%. For studentene kan det nå virke som om terskelen er for høy. De skal sette seg inn i bussen og dra helt inn i byen. Og selv om det inniblant kan være svært godt besøk på lørdager, så trenger vi totalt sett 100.000 i omsetning pr uke.

På godt og ondt

Vi fikk til en improvisert «rundebordskonferanse», der en rekke av konsertene og hendelsene opp gjennom ble rekapitulert. Noen trakk fram Di Derre som høydepunktet, andre Gabrielle, noen igjen Italo Brothers – sammenfallende med «invasjon» fra mannskapet på Kongeskipet som var på besøk i Molde – og DJ Stian (Eikrem) husker Vengaboys godt.

- Jo, det var helt spinnvilt da Vengaboys var her. Aldri vært så fullt noen sinne. De hadde med seg ei som var skikkelig syk og manageren måtte til med bøtta på siden av scena under hele konserten.

Idiot

- Dr.Alban skulle komme å ha konsert, bare med playbackmusikk, men for det første kom han alt for seint, og så skulle ha utbetalt nær 4000 Euro i cash før han ville stå på scena, og så var han sur som ei padde hele oppholdet her, og han likte ingenting, enda vi hadde alt på stell backstage, forteller Lars Emil Engen. Som kaller Dr.Alban den største «idiot» som har satt sin fot på Kompagniet.

Lothepus topp!

Silje Sandvold har vært bartender og baransvalig en periode, og hun trekker fram vennskap og samarbeidet som store plusser.

- Det har vært så utrolig kjekk gjeng å jobbe sammen med, og miljøet her har sjølsagt virket inn på både ansatte, publikum og de som har opptrådd. Og for meg har Lothepus-konserten vært den jeg ser tilbake på som det artigste på scena.

Fra første til siste minutt

En de ansatte og «fellesskapet» trekker fram som Mr. Kompagniet er Tommy Berg.

– Joda, jeg har jobbet her fra første minutt i mars 2009. D er synd det er slutt nå, sier Tommy. Som andre «på huset» forteller har fått en egen drink oppkalt etter seg. Og når vi spør Tommy hva det største på scena har vært:

- Uten tvil Di Derre i 40 varmegrader midt på sommeren.

Di Derre kommer nok igjen. Men aldri på Kompagniet.