(SMP.NO)   – Mer skyer og mindre sol førte nok til at færre valgte å dra på fjellet første påskedag, tror Arne Fausa, vakthavende ved Røde Kors sin infosentral i Møre og Romsdal.

Røde Kors sine 11 vakthytter/stasjoner i fylket kan i alle fall melde om moderat/liten utfart. Det har også vært færre skadetilfeller sammenlignet med de siste dagene, ifølge pressemelding fra Møre og Romsdal Røde Kors.

Fire skader

Første påskedag tok Røde Kors i Møre og Romsdal hånd om fire skader, og utførte to transportoppdrag.

50 hjelpekorpsmedlemmer har bemannet vaktstasjonene, ifølge pressemelding fra Røde Kors i Møre og Romsdal.

Mange skader totalt i påsken

Røde Kors sentralt melder at mange har skadet seg i påsken, men det har vært relativt få alvorlige ulykker som Røde Kors har vært involvert i.

Søndag ettermiddag var det rapportert 868 skader gjennom påskeuken.  Dette er det tredje høyeste skadetallet siden statistikken begynte i 2008, og noe under rekorden fra 2013.

Tallet vil øke litt gjennom kvelden og i morgen, men neppe så mye. Det har vært rolig den siste store utfartsdagen, med 67 skader på 1. påskedag.

– Det har vært en travel påske samlet sett, som viser hvor sentral den frivillige redningstjenesten er med Røde Kors Hjelpekorps, Norsk Folkehjelp og de andre aktørene, sier nestleder Sven Bruun i landsråd Hjelpekorps.

Forstuing og brudd

Han tror mye bra vær i Sør-Norge har bidratt til at det kanskje ikke har vært så mange alvorlige ulykker og søkeoppdrag, men stor utfart har bidratt til mange mindre skader.

– Det er veldig mye forstuing og brudd når folk ramler i skiløypa eller alpinanlegg, sier Bruun i ei pressemelding.

Preget av rasfare

Påsken har også vært preget av stor rasfare, særlig i Nord-Norge og på Vestlandet.

– Det virker som om de fleste har tatt hensyn til det. Selv om det har vært en dødsulykke i skred, så virker det som om de fleste turgåere har vist god aktsomhet, sier Bruun.

Totalt er det registrert  flest ulykker i Telemark med 151 og Oppland med 136 oppdrag.

Denne saka vart først publisert i Sunnmørsposten