– Bestemor har bursdag, sier Sigurd Sæthre Stendal når han hører at det er Romsdals Budstikkes skigående reporter som stikker innom i påskesola på Skaret. Seksåringen med mamma fra Molde og pappa fra Bergen er kommet fra «regnbyen» på påskeferie for å gå på ski og feire bestemors bursdag. Eldbjørg Sandstø legger ikke skjul på at det er stas å bli pensjonist på en dag som denne.

Feiring ute og inne

– Skitur sammen med familien som er på besøk, i det beste påskeværet man kan tenke seg. Det er en fin måte å markere at jeg nå kan be om honnørbillett på bussen. Nå er det bål, pølser og kos her i skiløypa. Etterpå drar vi heim og fortsetter feiringen der, forteller den ferske pensjonisten og 67-åringen. Frank Sæthre skryter både av svigermor, naturen og de flotte skiløypene på Skaret.

– En åpenbaring

– Dugnadsgjengen på Skaret gjør en fantastisk jobb med løypene. Det å komme opp Kordalen og se fjella og landskapet er en åpenbaring. Noe slikt har vi ikke i Bergen, sjøl om vi også der har hatt en god skivinter, sier bergenseren. Det var folksomt og flott på Skaret langfredag.

Ikke sett maken

Erfarne skifolk fortalte at de knapt har opplevd maken til folkeliv på Skaret. Mer enn 300 bilister betalte femtilappen for å parkere og få tilgang til mange mil med perfekte skiløyper opparbeidet av dugnadsfolket som står på for Skaret skisenter. I tillegg kommer de mange som fant andre steder å parkere for å komme seg ut i løypene.

Drømmepåske

Mens folk nord i landet opplever tidenes uværspåske er det motsatte tilfellet for dem som ferierer i Romsdal.

Sigurd Solberg har tatt turen fra Tromsø for å nyte sol og påske i Molde. For fire år siden ble livet til 18-åringen kraftig forandret. En bilulykke i ishavsbyen gjorde unggutten avhengig av hjelp til det meste. På Skaret er det storebror Erling Solberg (22) som står for det meste av framdrifta, sjøl om Sigurd fra sin spesialkjelke staker så godt han kan. Smilet er ikke til å misforstå. Den tidligere fotballspilleren nyter kjelketuren i påskesola.

Folk trekker ut

Heller ikke taleevnen er slik den en gang var, men med hjelp fra mamma Anne Sofie Furberg forteller Sigurd at han spilte fotball for Tromsø IL før ulykka. Mandag kommer «Gutan» til Molde, men 18-åringen sier han dessverre ikke får med seg kampen fordi han reiser nordover dagen før.

Bergensere og tromsøfolk, men det var først og fremst folk fra Molde, Fræna, Eide og nabokommunene som bidro til å skape «17-maistemning» på Skaret. Mens Lucas og bestefar jobbet med å få fyr på bålet, var turfølgets kvinnelige medlemmer opptatt av sola og mobiltelefonene.

Stor skifamilie

– Vi har tatt turen fra Lyngstad for å nyte dagen her på Skaret. Det er slik vi bruker å gjøre det. Ikke er det nødvendig å gå langt for å finne en fin plass å slå seg ned. I tillegg til meg og Lucas er kone og datter også med på turen, forteller den fornøyde grillmesteren. Kristine Danielsen Knudsen er spent på om noen av barna ville være med skituren heim til Kringsjå.

Fra Kringsjå til Skaret

– Jeg er her med mann og fem barn. Fint at alle ville være med. Nå er jeg spent på om noen vil være med og gå tilbake. I går gjorde Aleksander det, så i dag er det min tur. De mulighetene vi har i området er skikkelig bra. Tenk at vi kan gå på ski fra Kringsjå, hit til Skaret og fortsette helt til Hjelset, sier den fornøyde fembarnsmora.