Kjersemfjellet er ikke like mye besøkt som Ørskogfjellet, men langfredag var det neppe noen plass det var finere turterreng enn nettopp på Kjersemfjellet. Skareføre gjorde at man kunne gå til fots overalt. Oppe i lia var det rigget til et provisorisk skitrekk der barna storkoste seg.

I skiløypa møtte vi Halvor Hovden med minstemann på slep i pulken. De første dagene i påska var han opptatt som musiker i påskerevyen på Tresheim, deretter gikk turen til fjells sammen med familien.

– Det har vært ei veldig fin påske. Vi har fått bare gode tilbakemeldinger på revyen, nå er det  fjellet som lokker. Det er kjempefint her oppe, smiler han.

Vegen er brøytet bare fra Tresfjord-sida, men mange sunnmøringer spente på seg skiene lenger nede og tok turen til den nye varmestua, der det ble servert kaffe, kaker og vafler. Like ved siden av hadde Terje Øvstedal rigget til en stor lavvo med benker og reinskinn. På gruva midt i lavvoen ble det kokt kaffe til alle som ville ha.

– Jeg har opplevd slike forhold før her på Kjersemfjellet før, men aldri i påska, forteller Terje Øvstedal, som legger til at det har vært godt besøk gjennom hele påskeuka. Inne i varmestua har Georg Moen kjøkkentjeneste. Da vi var innom i 14:30-tida fredag, var han nesten utsolgt på kaker, vaflene var for lengst utsolgt.