På Farstadsanden er Alvhild Hansgård og Randi Nerland på tur med hunden Dennis. Det er ganske tidlig på dagen og ikke så mange turgåere.

– Vi har gått kyststien til fyret. Det kommer nok flere folk utover dagen, sier de to.

Går man hele vegen til Nordneset fyr er distansen 2,5 kilometer hver veg, og man har mektig utsikt mot Hustadvika og havet fra stien.

– Det e en fole fin tur. Vi fær ikkje og spring etter snøen sjøl om det e påske!

Fra Frankfurt til Ergan

Martha Zimlich har reist helt fra Frankfurt i Tyskland til Ergan kystfort i Bud med familien. Språkproblemer vanskeliggjorde utfyllende kommentar fra tyskspråklige Martha.

Sjøsetting

I småbåthavna på Tornes klargjør Sindre Tverfjell båten til sesongen. Etter å ha sjøsatt den tidligere på dagen skulle han nå ut på årets første båttur.

Fræna rundt

På Fylkesveg 662 ved Julsundet kommer en sprek far og sønn-kombinasjon susende i retning Molde. Joakim og Per Arild Knutseth er ute på sin faste tur Fræna rundt.

– Det er alltid sesongåpning rundt Fræna. Dette er min tredje tur så langt i år, sier senior Per Arild.

Kald stein

Klatrefeltet ved Ravnfloget i Julsundet har besøk av Petter Vågsæter og Olav Kristoffer Mork. De to bor til vanlig i Oslo, men er hjemme til påske.

– Jeg hadde egentlig tenkt meg på ski, men ble stoppet av en vond fot, forteller Petter Vågsæter. Det stopper han imidlertid ikke fra å gå løs på veggen etter å først ha sikret Olav Kristoffer Mork til topps.

Midtvegs i klatreruta frøys han så mye på hendene at han vurderte å stikke fingrene i munnen.

Og hvis heller ikke dette lyder fristende har man jo alltids bypåske...