Firmaet med base i Elnesvågen hadde i 2016 nær 43 millioner i omsetning og 1,5 million i overskudd. Det ureviderte regnskapet fra 2017 viser et underskudd på om lag 3,5 million og en negativ egenkapital på 3,9 million.

Advokat og bostyrer Erik Wold forklarer at det er underskudd på tre store prosjekt som er årsaka til at det nå blir åpnet konkurs.

– Eikrem Panorama, Brunvolls administrasjonsbygg på Årø og Tindesenteret på Åndalsnes er tre store prosjekt som har endt med tap for HTL Elektro, sier Wold.

Stans i arbeidet

HTL Elektro har stått for elektro- og teletekniske løsninger på disse byggene. Det største pågående prosjektet i dag er Julsundet skole.

– Der vil det ikke bli mer arbeid etter påske, før situasjonen er avklart. Det er også noen mindre prosjekt hvor arbeidet vil stanse, sier Wold.

– Hva skjer med de ansatte?

– De blir oppsagt, men vi jobber å få interessenter slik at drifta kan videreføres med nye eiere.

– Hvilke verdier er det i boet?

– Det er utestående kundefordringer, varelager og utstyr, som til sammen utgjør om lag 3,5 millioner kroner. Disse verdiene er nå pantsatt til banken, så det er lite sannsynlig at det blir noe til andre kreditorer slik det ser ut nå, sier Wold.

Jobber med løsninger

Han bekrefter at det har vært jobbet med å finne løsninger for å unngå konkurs, uten at man har lyktes med det. Første skiftesamling i Romsdal tingrett er satt til 8. mai, men bostyreren håper å finne en løsning før den tid.

– Vi vil prøve å finne en løsning i løpet av den første eller andre uka etter påske, sier Wold.

Advokat Erik Wold i Wold og Co. Foto: Kjell Langmyren
Eikrem Panorama var ett av tre store prosjekt som HTL elektro tapte penger på. Foto: ERIK BIRKELAND
HTL Elektro bidro med elktro og teleinnstalasjon på Norsk Tindesenter på Åndalsnes. Foto: BJØRN BRUNVOLL
Når Brunvoll bygde om Høvdingbygget til sitt nye hovedkvarter var HTL Elektro involvert med elektro, automasjon og telekommunikasjon. Foto: ERIK BIRKELAND