Med et solid knippe gjester og med salmer og sanger i alle varianter og avskygninger lagde Bjørn Tomren og Hallvar Djupvik med sine respektive kvinner Åse Britt Reme Jakobsen og Stephanie Lippert det påskelunt så det rakk. Og med på laget en pianist og entertainer som enten ble kastet inn i dette eller kastet seg selv inn – derom strides foreningen selv – Trond Hustad også han fra Tomrefjord.

I tillegg kom andre boller fra Bjelland, lydende fornavnet Kristian. Hustad serverte kvalifiserte søknader til videre foreningsarbeide gjennom «Den fattige gud» og «My Valentine».

Tomren og Djupvik hanket inn flere medlemmer til den stadig voksende foreningen etter som kvelden skred fram. Kameratene fra Tomrefjord har et stort og tøyelig nettverk. Sanger og pappapermittert lillebror Knut Marius Djupvik ble mindre og mindre tungbedt etter som påskemoroa rullet fram, fetter Hans Tore lot seg lokke fram og både Hanna Fylling Ellingseter og Beate Mordal hoppet inn som velsyngende påskeharer til publikums elleville begeistring.

Det utvidete salmebegrep

«Kor ska vi reis hen?» er omkvedet i en populær radiopåskeserie. Pjolter- og salmesangforeningen bød på en likeså spennende og uforutsigbar seilas, og sprangene gikk fra karibiske toner og rytmer i Erik Byes «Kom til onkel» via tuvensk strupesang, sveitsisk bryllupsmarsj til små lekkerbiskener fra operaverdenen. Særdeles smakfullt anrettet av Stephanie Lippert og Hallvar Djupvik. Bjørn Tomren presenterte sin samboer, vakkert syngende Åse Britt Reme Jakobsen fra Lyngdal på Sørlandet for Molde-publikummet.

Fra Himmelske Fader til blues

Mye av musikken pjolter- og salmesangforeningen presenterte var kortreist. En tragisk hendelse med et båtforlis dukket fram fra glemselen, likeså en «guide» fra lyriker Theodor Gjelsten Rekdal. «Verden er så stor så stor, men Otr’æna er større», behendig trukket fram av lillebror Djupvik for å beskrive Tomrefjordingenes utsikt. Og syn på seg sjøl.

Tre deler ble til fire

– Dette her er et konsept i raskt utvikling, sier Bjørn Tomren i en av pausene.

– Det oppsto vel som en god idé, og vi har egen Facebookside, og det er allerede dannet lokallag i Tønsberg. Dette er ett av prosjektene for tida, som for øvrig fortsatt fylles mye med duo «Polkabjørn og Kleine Heine», pluss at det mulig blir mer samarbeide med Ole Paus. Hvem vet?

En raus salmesangforening plusset på og plusset på utover, og langt ut i fjerde sett oppsto ekstatisk gosepelsang med hele ensemblet. Dette som en dessert på en helaften som musikalsk gikk i alle verdens retninger til et oppøst publikum på Syd i nordvest.

Og for den som lurer; det var rikelig med salmesang. Fager kveldssol smilte virkelig for et fullt Syd.