Fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik ønsker å flytte all eksisterende aktivitet fylkeskommunen har i Kristiansund inn i et eget bygg, i det såkalte Campus Kristiansund som bystyret i Kristiansund har vedtatt å etablere på Devoldholmen der rutebilstasjonen ligger i dag. Guttelvik ber fylkespolitikerne bevilge 250.000 kroner for å få i gang arbeidet med å flytte arbeidsplassene så fort som mulig.

Viktig sak

Campus Kristiansund skal sikre en langsiktig løsning for høgere utdanning på Nordmøre og være med å styrke utviklinga i regionen. Guttevik ønsker å plassere de fylkeskommunale arbeidsplassene i dette miljøet. Til Tidens Krav sier Guttelvik at det er snakk om en liten sum – men en veldig viktig sak.

– Vi har nå kommet inn i neste fase og må undersøke rombehovet på Devoldholmen. Det vi trenger nå er politisk backing for det vi gjør. Vi ønsker å samle all aktiviteten vi har i Kristiansund på én plass. Men vi ønsker å utvikle tannlegeklinikken, og kundesenteret til FRAM skal utvikles mer. Det kommer også inn en del fra bygg- og eiendomsavdelingen vår, sier Guttelvik til Tidens Krav.

TK positive

Tidens Krav omtaler prosjektet også på lederplass, og er svært positive til planene – selv om man frykter at fylkespolitikernes lokale interesse skal stoppe planene.

«Et fylkeshus i Kristiansund vil bidra til å styrke og stabilisere arbeidsmarkedet på Nordmøre», skriver avisa på lederplass. Og videre:

«Campus Kristiansund er et historisk viktig prosjekt for Kristiansund. Ikke bare fordi man endelig kan etablere et stabilt tilbud innen høyere utdanning, men fordi det vil bidra med mange ringvirkninger. Derfor er det riktig at fylkesrådmannen fokuserer på å lokalisere flere arbeidsplasser på Devoldholmen for å styrke det totale prosjektet. Med alle prosessene og reformene som nå er på gang har fylkespolitikerne en unik sjanse til å styrke Kristiansund, og likestille Nordmøre med resten av fylket.»

Forslaget fra fylkesrådmannen skal behandles i fylkesutvalget 11. april.