Etter suksessen med det forrige albumet, fugleinspirerte Kvitre, fikk de fem bandmedlemmene i Majorstuen smaken på konseptalbum.

Denne gangen er det litteraturen de har gitt seg i kast med. Det nye albumet heter Skrible og inneholder 13 nye komposisjoner inspirert av alt fra smusslitteratur til nasjonalpoesi, heter det i en pressemelding.

Fra Kristin Lavransdatter til Morgan Kane

De fem bandmedlemmene, som også er komponister, tar lytterne med på en reise fra middelalderen til nåtid, fra klassiske verk til moderne underholdningslitteratur.

På det indre lerretet ruller alt fra bitre cowboyer, et deprimert univers, en våt fele til gnagende samvittighet, krølleparykker, kannibaler og håpløs kjærlighet! Inspiratorer er blant annet Ragnar Hovland, Sigrid Undset, Frode Grytten, Ludvig Holberg, Kjell Hallbing og Gunnhild Øyehaug.

– I Majorstuen har vi egentlig alltid laget oss indre filmer eller små historier som vi har spilt fram i musikken. Så det å gjøre dette andre veien, med vår favorittlitteratur som utgangspunkt, har vært utrolig artig, forteller Jorun Marie Kvernberg fra Fræna.

Feirer med norgesturné

I forbindelse med albumslippet legger gruppa ut på turné, og spiller 10 konserter med start i Rendalen og med stopp i Tresfjord 6. april og i Elnesvågen 8. april.

Gruppa, som har spilt sammen i 18 år, og holdt rundt 300 konserter i 20 land, forteller at Skrible er en forestilling de er stolte av.

– Litteratur som virkemiddel og inspirasjon har ofte vært brukt i musikalske sammenhenger, men likevel tror jeg nok at de som kommer på konserten vår vil føle at de har opplevd noe annerledes. Til og med de som kjenner Majorstuen godt fra før vil se og høre at vi hele tiden utvikler oss og er på jakt etter nye måter å lage og presentere musikken vår på, sier Bjørn Kåre Odde.