Det som kun skulle være innslag på en country- og gospelgudstjeneste ble til vellykket kirketurné. Suksessen som fulgte etter gudstjenesten på Eide i september var det ingen som hadde forestilt seg. Nå har de fire musikerne bestemte seg for å fortsette. Mats Nerli, André Gussiås og Hallgeir Solli fikk med seg Rolf Erik Nustad og øvde inn flere sanger. Øre kirke var først ute med utsolgt kirke og 350 fornøyde publikummere.

Vil ikke gi seg

Så fulgte kirkene på Kleive, Aukra, Vestnes, Røvik og Nesset, før foreløpig avslutning på Røbekk torsdag. Fulle kirker og lun og fin country- og gospelstemning alle steder. Slik kan turnéen oppsummeres. Planen var å sette strek etter torsdagens utsolgte konsert.

– Mest sannsynlig skal vi tilbake til kirka på Eide og til Bud kirke i løpet av høsten. Nå har også Sunnmøre meldt sin interesse. Suksessen og de mange henvendelsen gjør at vi ikke gir oss. Høsten skal også brukes til å øve inn nytt materiale. Dermed ligger det an til ny turné på nyåret til kirkene vi allerede har besøkt, samt noen nye i tillegg, forteller Mats Nerli og legger til:

– Vi har tydeligvis truffet et eller annet hos publikum, noe som både handler om sjanger og våre tolkninger av sangene. Samarbeidet med menighetsrådene har også gjort dette til en opptur, sier han.

Rimelig billettpris

De fire, med prosjektnavnet Fire & Rain, dro på turné samtidig med de mange juleturnéene. For å ikke ødelegge for disse, bestemte de seg for en sjelden lav billettpris, slik at publikum kunne ta seg råd til begge deler. Kanskje er billetten på 150 kroner medvirkende årsak til sju utsolgte kirker. Nerli, Gussiås, Solli og Nustad som på dagtid er å finne på Skjevik barne- og ungdomsskole, Bussbygg, Doosan Moxy og Kystlab, har musikken som felles fritidsinteresse. De kjenner hverandre, men sammen har de aldri spilt før country- og gospelprosjektet.

Ros fra publikum

Musikernes tolkninger av blant andre Elvis, Kris Kristoffersen, Lenoard Cohen, The Eagles, Johnny Cash, og ikke minst deres versjon av sangen som alle kjenner som Krasefaren steinbu av Hellbillies, fikk fram godstemningen i Røbekk kirke.

– Konserten var helt fantastisk. Dette er musikere som er flinke til å synge og som holder høyt nivå, sier australieren Mark Nursey-Bray som har bodd i Molde de siste 14 årene. Nils Sanden var også fornøyd, sjøl om midsundingen fra sin plass på galleriet slet med litt dårlig lyd.

– De må gjerne ta turen til Otrøy kirke på sin neste runde. Jeg synes spesielt André Gussiås imponerer med sin sangstemme. Jeg er med i Romsdalskoret og kjenner han som pianist derfra. Det var mange kjente sanger og en flott konsert. Angrer absolutt ikke at vi tok turen fra Midsund, sier Sanden.

Allsidig musiker: Mats Nerli og de tre andre i gruppa spiller og synger sine versjoner av sanger fra kjente artister. Foto: Hugo Tingvoll
Gussiås på trekkspill: André Gussiås spiller helst piano, men trives også med trekkspillet. Noe han måtte tåle å bli fleipet med. – Trekkspill er fint, som møbel, mener Mats Nerli. Foto: Hugo Tingvoll