Livsglede for eldre. Det var i høyeste grad mottoet for eldrefesten på Toppen torsdag fra klokka 11 til 14. Det var rett og slett en flott opplevelse. Og oppmøtet var intet mindre enn formidabelt. Faglærer Ingrid Heggdal Bjerkeseth var overveldet over responsen, og kunne gledesstrålende fortelle at 63 eldre fra stort sett hele Fræna møtte opp.

Vil gi gode opplevelser

– Sist vi hadde en lignende eldrekafé var det rundt 20 pensjonister som møtte opp, hvilket også var bra. Men i dag tar det jo helt av. Det handler om å gi våre eldre gode opplevelser, der de får komme ut av sine vante miljø og få både god underholdning og bevertning. Rett og slett en god opplevelse med utpreget sosial profil, sier Heggdal Bjerkeseth til Romsdals Budstikke.

En stor bukett elever fra helse- og oppvekstfag fra Fræna videregående gikk rundt i påskegule Livsglede for eldre- t-skjorter. De hadde lagt ned en kjempeinnsats i forkant. Dermed ble også festen en innertier. Det fikk vi høre fra alle vi snakket med. Og det var det lett å merke.

Alt basert på frivillighet

– Alt her foregår på frivillig basis. Gevinstene på basaren er gitt av lokale butikker. Kakene er bakt av elevene. Restaurant- og matfag stiller stort opp. Elever har lagt smørbrød. Det beste i livet er gratis, er det ikke noe som heter det?

– Dette er en veldig positiv opplevelse for våre elever, som virkelig gleder seg over å bidra på denne måten. Her har vi mange av våre framtidige helse- og omsorgsarbeidere i aksjon. Det er god søking på våre linjer, sier Ingrid Heggdal Bjerkeseth.

Kollega Hilde Gadøy Jansen er også strålende fornøyd. Også hun er full av beundring over den jobben elevene gjorde for at festen skulle bli perfekt.

Elvis kom uanmeldt

Og så kan vi ikke unngå å trekke fram Elvis. The King dukket opp helt uanmeldt på den store eldrefesten. Sprell levende og i musikalsk storform. Tommy Stormo fra Averøy fikk forsamlingen til å gå bananas. In the Ghetto, Love me tender og ikke minst Blue Suede Shoes. Da kastet både elever og kokker seg ut i dansen, til stor glede for et godt voksent publikum. Også Tommy Elvis Stormo stilte opp uten betaling. Og han leverte på en måte som originalen fra Memphis garantert hadde gitt tommelen opp for.

– Dette kan vi leve på lenge, var det ei som utbrøt.

Vant paraply i regnet

Også lotteriet falt i smak. Mange kurante gevinster. Det pøsregnet ute da Jorunn Elnes (84) vant en paraply på gratisloddet sitt.

– En veldig passende gevinst. Men du får meg aldri til å åpne den selv om du skal ta bilde. Jeg er overtroisk. Å åpne en paraply innendørs betyr ulykke, fastslår Jorunn Elnes.

Vi spurte henne og venninna Rakel Beøy om hvilket terningkast de ville gi eldrefesten.

– Terningkast 6! Vi gir gjerne høyere terningkast hvis det er lov. Kjempegreier! En stor takk til ungdommene og støttespillere som har stelt i stand dette. Vi har fått en veldig god opplevelse. Vi skulle ønske at noe slikt kunne bli arrangert oftere, sier de to damene.

Danset til Elvis: Både elever og kokkepersonale slang seg ut i dansen da Elvis Stormo holdt intimkonsert. Foto: Eirik Heen
Selfie med Elvis: Sissel Janne Nerland møtte Tommy Elvis Stormo etter en pangopptreden som fikk alle med på notene. Foto: Eirik Heen
- Passende gevinst, sa Jorunn Elnes (84). Rakel Beøy til høyre. Foto: Eirik Heen