Ordføreren i Molde var tilhører da fylkesmann Lodve Solholm ga sin anbefaling på grensejusteringssøknaden fra indre Gjemnes. Slik kommenterte han det etterpå:

– Jeg er først og fremst veldig glad for at fylkesmannen landa på å tilrå søknaden fra Angvik bygdelag. Og så ser jeg av punkt to at Fylkesmannen åpner for at man avventer med grensejustering, slik at man gir Gjemnes kommunestyre en mulighet til å ta opp igjen en drøfting i forhold til hele kommunen, sier Dahl.

– Tolker du det som et ønske om en ny kommunesammenslåing?

– Jeg opplever at det er et signal om at man oppfatter at Gjemnes kommune er for svak til å fortsette alene. Og etter en grensejustering vil jo dette slå enda sterkere inn. Gjemnes kommune blir da enda svakere. Det er det jeg mener Fylkesmannen markerer med punkt to i sin anbefaling, sier Dahl.

– Men det som er viktig er at Angvik bygdelag har angitt retningen. Hvis Gjemnes kommune skulle velge å gå til Molde, så er det jo greit. Men hvis Gjemnes kommune skulle velge å gå i retning Kristiansund, så vil uansett indre Gjemnes bli en del av nye Molde. For fylkesmannen har akseptert grensejusteringen. Han mener det er naturlig både ut fra bo- og arbeidsmarkedet og ut fra innbyggernes ønske, sier Dahl.

– Mener du Gjemnes bør begynne diskusjonen om kommunesammenslåing nå?

– Jeg synes det ville være bra hvis Gjemnes kommune nå tok oppfordringen fra fylkesmannen, sier Dahl.