– Flaggdag for oss på småøyene!

– Kjempegreier! Vi er så lettet og glad. Fylkesmannens ja til at vi kan bli en del av Aukra kommune, er godt som gull. Nå venter vi bare på signaturen til Monica Mæland, sier Odd Arve Orten til Romsdals Budstikke.

BARE SMIL OG GLEDE: Øyfolket fra Ona, Orten, Sandøy var strålende fornøyd med Fylkesmannens ja til at de kan bli en del av Aukra kommune. Fra venstre: Olav Ellevset (Sandøya), Ingrid Husøy Rimstad (rådmann i Aukra), Torstein Viken (Ona), Bernhard Riksfjord (ordfører i Aukra), Odd Arve Orten (Oren), Oddgeir Viken (Ona) og Arve Linningsvoll (Sandøya).  Foto: Bjørn Brunvoll

Pluss +

Framtida for 62 personer på småøyene i Sandøy kommune har stått på vent. Helt fram til i i dag, fredag. Da fortalte fylkesmann Lodve Solholm at han hadde gitt sin anbefaling om at småøyene Ona, Sandøy og Orten får skifte kommune fra Sandøy over til Aukra kommune fra 1. januar 2020.