Nivåforskjellen mellom lagene var stor allerede fra start av. Træff hadde ballen mye i starten av kampen uten den helt store effektiviteten. Etter 12 minutter scoret Alexander Jonassen Træffs første for kvelden. På de neste fem minuttene serverte Jonassen både Varhaugvik og Lafteh. Til slutt sto det 11-1.

– Det var en deilig seier. Jeg trodde ikke det skulle bli 11-1 før kampen. Vi vet at vi må ta alle lag på alvor og det gjorde vi i dag. Når vi vinner så mye som 11-1 og spillere springer på seg krampe kan jeg ikke klage på noe som trener, forteller hovedtrener Magnus Oltedal etter kamp.

– Dere har hatt en lovende Brasilianer, Bruno, hos dere en stund. Blir han klar til seriestart?

– Jeg vet ikke. Jeg orker ikke spekulere i sånne ting man ikke vet noe om. Vi har en søknad inne om oppholdstillatelse, så får vi se. Frem mot seriestart håper vi å få flere av de som er skadet tilbake. Vi hadde 7 spillere ute i dag. Ola Eloranta går det etter forholdene veldig bra med. Han har fri noen uker nå så er han tilbake en gang etter påske, forteller Oltedal.

Vestnes Varfjell skal spille i 4. divisjon den kommende sesongen sammen med blant andre Træff 2. Vestnes var kun en plass, men hele 18 poeng foran Træff 2 på tabellen i fjor. Det er kanskje ikke så rart nivåforskjellen ble så stor til slutt.

Ekstremt jevnt i fjor

I fjor slo Træff ut Sunndal (1-5) og Averøykameratene (7-2) i kvalifiseringen til NM. I den første ordinære runden kom det nåværende Eliteserielaget Ranheim på besøk. Træff holdt lenge stand, men Torgil Gjertsen som nå spiller i Kristiansund, scoret på frispark på overtid i ekstraomgangene. Håpet om straffesparkkonkurranse røk og Ranheim røk senere ut av cupen mot nettopp Kristiansund i den 3. runden.

– Er troppen klar for seriestart?

– Ja. Det må jeg si. Vi skulle gjerne hatt tilbake noen av de som er ute nå. Når man jobber som trener i Træff kan man ikke klage hvis man ikke får hente spillere. Det er ikke sånn vi holder på i Træff. Jeg skal jobbe med den spillergruppen vi har. Klarer man ikke jobbe med det man har må man gå i seg selv som trener, sier Oltedal

Debutant for Træff

I det 64. spilleminutt kom 15 år gamle Eirik Kjørsvik inn for Træff. Unggutten hadde assisterende pasning på kveldens siste mål 5 minutter før full tid. Træff spiller første seriekamp mot Spjelkavik 14 april. Vestnes Varfjell spiller sin første seriekamp mot Åndalsnes dagen før.

Målscorere: 1-0 Jonassen 26. min, 2-0 Varhaugvik (Jonassen) 14. min, 3-0 Lafteh (Jonassen) 17. min, 4-0 Lafteh 26.min, 5-0 Bergslid selvmål 33. min, 6-0 Varhaugvik 43. min, 7-0 Rønningen 47. min, 8-0 Lafteh 55. min, 9-0 Samdal (Lafteh) 72.min, 9-1 Nerheim 75. min, 10-1 Haugland (Khachstrjan) 76. min, 11-1 Haugland (Kjørsvik) 85. min

Gule kort:

Træff: Arne-Amar Kotlica og Edvard Khachatrjan

Vestnes Varfjell: Magnus Nerheim og Amund Stavem

Bytter:

Træff: Stian Berg Rødal ut og Jørg Dahle Haugland inn (36), Jostein Blindheim ut og Ken Robin Hildre inn (45) og Eskild Kippersund Rønningen ut og Eirik Kjørsvik inn (64)

Vestnes Varfjell: Liam Hjelme Connor ut og Svein Erik Lange Male inn (59), Elling Furland Olafsen ut og David Sissoko inn (72) og Jarle Løvik Salte ut og Ørjan Tangen inn (87)