Det er den 51. fasteaksjonen som går av stabelen i hele landet i disse dager. I Molde og Bolsøy har de valgt seg tirsdag for å gjennomføre aksjonen.

Nylig fikk konfirmantene her besøk av Adam Mtilizi (22) fra Tanzania og Per-Angel Engdal (21).

– Vi fortalte om arbeidet blant flyktninger i Kongo og Angola, forteller Adam Mtilizi til Romsdals Budstikke dagen før aksjonen.

Han har sjøl ikke vært involvert i arbeidet, men tar for tida kurs på Sunnmøre Folkehøgskole som del av et utvekslingsprogram i KFUK/KFUM. Før jul kom norske studenter til Tanzania, etter jul kom han og noen andre på returbesøk.

– Det var en fin erfaring, og interessant å hør hvordan de unge her tenker, sier han.

Vann, toalett og hygiene

Rent vann, solide doer og god hygiene til flyktninger er stikkordene når menighetene Bolsøy og Molde gjennomfører fasteaksjon.

Fjorårets bidrag gikk til flyktninger fra Boko Haram og Kongo.

Det er Kirkens Nødhjelp som leverer vann, toaletter, hygieneartikler og tømmer søppel i noen av flyktningleirene i området.

Det er et arbeid organisasjonen kan gjøre takket være støtten fra norske givere som tidligere har gitt penger gjennom Fasteaksjonen.

Kan reagere raskt

– Pengene vi får inn gjennom Fasteaksjonen gir oss en økonomisk muskel som gjør det mulig for oss å reagere raskt når en krise oppstår, slik vi gjorde i Angola da flyktninger kom over grensa fra Kongo.

Det sier generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland.

– Da kunne vi komme fort i gang med midlene fra våre norske givere, mens vi ventet på mer støtte fra andre givere, slik som FN. Støtten fra det norske folk gjør at vi kan handle raskt og redde flere liv, sier

For 51. gang

Aksjonen blir i år arrangert for 51. gang, og frivillige over hele landet samler inn penger ved å gå med bøsser eller arrangere ulike tilstelninger. Pengene går til Kirkens Nødhjelps arbeid over hele verden.

Domprost i Molde, Olav Gading, sier dette:

– Også i år skal vi delta i Fasteaksjonen. Som en norsk kirke er vi også del av den verdensvide kirken. Det å gi av det man har og vise omtanke for andre, er viktige verdier for oss som kirke. Gjennom Fasteaksjonen får vi muligheten til å hjelpe medmennesker over hele verden.