Mye latter og litt ettertanke. Slik er årets Eiderevy. Lørdag var det premiere på revyen med det litt lange navnet «Freidig, frekk og fin – Slik blir du kjent med hustadvikingen». Lenge har ildsjelene i Eides revymiljø grublet på om de skulle lage sin versjon av «Grevinnen og hovmesteren». Denne gangen kom den. Ranja Silnes som Fræna-ordfører Tove Henøen og Jan Petter Silseth som Egil Strand, ordfører i revyens heimkommune, blir akkurat så treffende, aktuell og artig som det publikum ønsker det når lokalrevyen harselerer med stort og smått om det bygdefolket er opptatt av.

Frisk revyvise

Settingen er møte i fellesnemnda i nykommunen der de mest sentrale politikerne i sammenslåingen har sin plass rundt bordet. Isbjørnskinnet er der ikke. Derimot er det en trøblete kommunekasse som skaper kluss for hovmester Silseth.

Sketsjene som skal få folk til å flire er viktige. Sang høres også med i en allsidig lokalrevy. «Når i blir en frening» der Nils Petter Berdahl med utgangspunkt i klassikeren «If i were a rich man», synger om tiden som kommer, har han publikum i sin hule hånd. Etter at premien er over forteller 57-åringen at den gode responsen fra publikum er perfekt oppladning fram mot 2019-revyen.

Varmt om hetetokter

– Dette er bestandig like artig. Revyen gir oss en anledning til å leke. Denne gang skulle jeg være frening, og det var jo en utfordring. Jeg kom noenlunde i mål, men frening sjøl det blir jeg aldri. Nå blir vi hustadvikinger. Jeg er fornøyd med årets revy. Stemningen var utrolig god. Og slik har også forberedelsene vært. Du skulle bare visst hvor artig vi har hatt det, sier en godt fornøyd Berdahl.

At velforeningen i tillegg tjener penger på et slikt arrangement synes han er bra. Dersom hetetokter og overgangsalder hadde vært en mannegreie ville kanskje temaet vært mer oppe i dagen. Revysjefen løfter både skjørtet og temaet i årets revy.

Fornøyd publikum

– Det er jo noe alle vi kvinner en eller annen gang i løpet av livet må forholde oss til. Likevel er det ikke så mange som snakker om det. Derfor gjør vi det til revytema. Det å stå på scena når vi får den god respons fra publikum er det beste med dette. Siden i fjor har vi prøvd å fornye oss, og det tror jeg vi klarte, sier Bente Elin Feltstykket. Inge Kjærland hadde tatt turen fra Fræna for å få med seg revyen.

– Jeg synes den var artig, sjøl om jeg ikke skjønte alt. At det fleipes med kommunesammenslåingen må være med. Jeg har hatt det kjekt. Verd pengene, sier Kjærland fra Bud. Susanne Brevik Skarbø fra Eide skryter også av revyen.

– Den var innholdsrik og fikk folk til å le, og det er veldig viktig for at revyen skal være god. Årets revy var bedre og artigere enn fjorårets, i følge den trofaste publikummeren.

PS: Eiderevyen vises også torsdag 22. mars kl 20.00.