25-åringen forlot Molde for fem år siden. Da spilte MHK i 2. divisjon, og måtte se Volda bli seriemester. Sherin reiste til Sola etter 2012/2013-sesongen for å spille i 1. divisjon, mens MHK etter hvert skulle begynne klatringen mot eliteserien.

Klubben rykket opp til nest øverste nivå i 2014, og sammen med Sola ble de klare for eliteserien i 2015. Molde rykket ned påfølgende sesong, men tok seg opp igjen på første forsøk – da med Sherin Obaidli som en av nøkkelspillerne. Nå er hun lagets kaptein og den klart viktigste spilleren i forsvar.

– Det var veldig spennende å se om jeg tok nivået da jeg dro til Sola. Jeg reiste jo dit for å utvikle meg som spiller. Så kom etter hvert Molde opp og fram, og har satt sitt spor på håndballkartet. Jeg så at det var noe spennende på gang. I tillegg var det viktig at jeg kunne få spille med søstrene mine, Anniken og Mona, sier Sherin som før jul skrev under på ny kontrakt som strekker seg til mai 2020 – sammen med sine to søstre.

– Alt er veldig bra for meg her i Molde. Dette er plassen for meg å være akkurat nå. Jeg har tro på det klubben holder på med, og tror det er best for min utvikling, mener hun.

Har hentet forsterkninger

Allerede nå har klubben hentet inn forsterkninger for neste sesong. Både Kristin Halvorsen (Oppsal) og danske Sarah Paulsen (Cercle Dijon Bourgogne) har signert, og flere nye spillere skal være på vei.

– Det er utrolig kult. Jeg syns det er artig at vi får til noe så stort i lille Molde. Fotballen har vært oppe lenge, men det er kjekt at vi i håndballen også kan få opp interessen for vår sport.

For hun innrømmer at det er litt spesielt at moderklubben gjør det så godt og fortsetter satsingen.

– Det er bare helt fantastisk at jeg kan være i moderklubben i en periode hvor det satses så mye som det gjør. Gjengen er bra, laget er fantastisk og vi har en bra trener. Alt er kjempekult.

– Hvor bra kan dette bli på sikt?

– Det kan bli veldig bra. Vi har lokale spillere, samtidig som vi har tilvekst av nye utenlandske spillere som også satser. Jeg har stor tro på at Molde skal komme enda mer med på håndballkartet i løpet av de neste årene.

– Alle på laget syns det er kjempekult å spille i ny hall. Interessen for håndball har blitt større i byen her. Jeg klarer nesten ikke å beskrive hvor morsomt det er å være med på dette. Det er dødskult, fortsetter hun.

Møter tidligere lagvenninner

Søndag møter MHK-jentene Sherins gamleklubb Sola i Molde Arena. Rogalendingene vant det omvendte oppgjøret tidligere i sesongen, men har slitt voldsomt de siste månedene. Laget har ikke tatt poeng siden november, og står foreløpig med åtte strake tap. De to siste hjemmekampene har gitt like mange tap mot tabelljumboene Glassverket og Stabæk. MHK ligger dermed bare ett poeng bak Sola foran søndagens oppgjør, og Molde kan ta seg forbi med seier i helga.

Men Sherin tror ikke det skal bli noen lett match mot hennes tidligere lagvenninner.

– Vi må være påskrudd fra start av. Vi møter et bra lag. De gir seg aldri, og er litt ekle å møte. Derfor må vi være skjerpet hele veien, og gjøre det vi blir enige om. Det blir garantert jevnt og tøft, sier Sherin som gleder seg til møtet med gamleklubben.

– Vi har vist at vi er veldig gode på hjemmebane. Det er viktig for begge lag å ta poeng her. Det kommer til å bli en krig, og sånn er det alltid mellom Sola og Molde. Det er to jevne lag. Men vi skal gå ut i krigen og gjøre det vi kan for å ta to poeng.