(smp.no) I terrenget lå nemlig en haug med søppel og plast. Blant klær, emballasje og personlige brev lå sex-dukker i forskjellige størrelser og sex-leketøy for menn.

– Jeg ble kvalm av det jeg så, forteller kvinna som ønsker å være anonym til Sunnmørsposten.

Hun lurer på hvordan folk kan ha samvittighet til kaste ting i naturen.

– Helt forkastelig

Hun får støtte av daglig leder May Britt Haukås i Sunnmøre friluftsråd.

– Jeg finner nesten ikke ord. Det er helt forkastelig. Her tar noen seg bryet med å samle dette sammen, kjøre til Bjørnøya og kaste det der. Hvorfor ikke levere det enkelt i et godkjent mottak, spør Haukås.

Hun mener gode renovasjonsordninger gjør slik adferd helt unødvendig.

– Det er ødeleggende for naturen, andre som går tur og dyreliv. Søppel hører ikke hjemme i naturen og det er det fullstendig uakseptabelt.

Hun mener synderen bør rydde opp etter seg umiddelbart.

Gode spor

Blant søppelet fant også vår tipser personlige brev med navn og adresser.

– Jeg synes vedkommende som har funnet dette, bør melde saken til politiet. Alternativt bør politiet ta affære, for dette er miljøkriminalitet som bør etterforskes, sier Haukås.

Nordre del av Bjørnøya er et fredet område. Området er fredet for å ta vare på fuglelivet i våtmarksområde. Å dumpe avfall i naturen er straffbart, og kan straffes med bot, dagbøter eller inntil tre måneders fengsel.

– Mange bruker tid og ressurser på å rydde opp i strandsona og bidra til reinere natur. Da er slik oppførsel nedslående, sier lederen for friluftsrådet.

Saka ble først publisert i Sunnmørsposten.

Dette synet møtte turgåere i friluftsområdet på Bjørnøya nylig. – Forkastelig, sier daglig leder i Sunnmøre Friluftsråd May Britt Haukås. Foto: SMP-TIPSER
Blant sex-leketøy – og dukker, lå også personlige brev og regninger. Foto: SMP-TIPSER