– Det er et behov for kraftig omstilling i arbeidstreningsmarkedet, og vi må tilpasse bedriften til nye realiteter, forteller administrerende direktør Per Olav Myrstad om bakgrunnen for Asteros planer om en ny butikk på Kviltorp.

Avgjøres denne uka

Romsdals Budstikke omtalte planene i november i fjor. Siden den gang har det blitt utarbeidet et nytt reguleringsforslag, saka vært ute på høring, og Plan- og utviklingsutvalget i Molde har gitt tommelen opp, i tråd med rådmannens innstilling.

Nå skal saka behandles i formannskapet i Molde før kommunestyret skal si siste ord i saka på torsdag.

Frykter trafikkøkning

Under høringsrunden kom det inn ti innspill, flere av dem fra naboer og beboere i Kometvegen. Flere frykter økt trafikkbelastning, men Molde kommune mener de nye reguleringsplanene for området vil sikre miljøet for mjuke trafikanter. Planbestemmelsene er endret og omfatter nå fortau på begge sider og vegen blir oppgradert til en ny klasse/standard.

Kommunen viser også til de nye planene for grøntareal og utomhus parkeringsplass på området. Beplantning kan gi både støyskjerming og et estetisk løft, og naboene vil kunne være med i byggesaksprosessen og delta i bestemmelsene rundt trær og estetiske kvaliteter av bygningene.

Klart om et år?

Da Romsdals Budstikke skrev om saka i november, forklarte direktør Myrstad at butikken i seg sjøl ikke er målet for omreguleringen de nå søker.

– Men vi må finne en ny og bedre måte å utnytte eiendommen på, samtidig som vi skaper nye plasser for oppkvalifisering av folk til arbeidslivet, sa Myrstad da.

Per i dag er det rundt hundre personer som har sitt daglige virke i Asteros lokaler i Kometvegen. De vil nå flytte den mekaniske produksjonen opp til lokalene de har i Marsvegen. På den måten vil trafikkbelastningen i Kometvegen bli mindre, mener Myrstad.

– Når alt er klart regner jeg med at vi bruker et år omtrent på å etablere tilbudet, sier han.

Romsdals Budstikke 16. november 2017.