TORNES: Du har helt sikkert lagt merke til Bilskadereparatøren i Tornesvegen 553, rett ved fylkesvegen. Her er det alltid fullt av biler. De aller fleste av dem har gått på en smell. Men etter å ha fått «behandling» av Odd Gunnar Hvattum og kollegene David Sandaris og Mindor Luksa, så kan du være sikker på at bilen ser meget bra ut igjen. Mer som noen tryllekunstnere.

– Drivkraften er jo å få orden på bilskader, at det skal se skikkelig bra ut, at kunden skal dra herfra med et smil om munnen. I vår bransje må man like utfordringer, man må like å skape noe. Det er iallfall mer enn nok å gjøre. Det har vært en vinter med mange bilskader, sier Odd Gunnar Hvattum (47).

Har holdt lav profil

Han kommer fra Sandsbukta, men flyttet til Tornes i 1992. Han har drevet sitt eget bilskadefirma i 18 år.

– Jeg har holdt en fole lav profil. Men nå har lakkleverandøren drust opp et lite skilt på veggen her. Ellers ingen store lyskilt eller logoer, ler 47-åringen.

Det er bilskader og lakkering som er hovedgeskjeften. I all hovedsak forsikringsskader. I tillegg reparerer Odd Gunnar en og annen bilen som han selger videre. Han har alltid vært særdeles bilinteressert.

Tidlig krøkes

– Jeg lakkerte jo en haug med biler allerede før jeg var konfirmert. Og jeg eide flere biler allerede lenge før jeg tok lappen. Hvor mange biler jeg har hatt tør jeg ikke tenke tanken på. Nå har jeg vel en 10-12 biler stående.

Unge Hvattum gikk først maskin og mek på Romsdal vgs. Så jobbet han for Linjebygg og seinere for Oshaug Metall. Etter det satte han seg på skolebenken igjen, før han begynte hos Molde Billakkering, den gang lokalisert på Bolsønes.

– Det var der jeg lærte meg å bli biloppretter. Nå har jeg mesterbrevet. Jeg har investert og ekspandert litt etter hvert. Først et påbygg på 130 m2. Så enda en utvidelse. Nå har vi verkstedlokaler på 335 m2. Det er investert noen millioner, men vi har alltid satt tæring etter næring, sier Odd Gunnar.

Alltid mange oppdrag

Han er glad for at det alltid er mer enn nok å gjøre. 47-åringen har ingenting imot lange arbeidsdager. Sånn er det å drive for seg sjøl, påpeker han.

– Kundene kommer fra hele distriktet. Molde, Kristiansund, Eide, Averøy og sjølsagt Fræna. Det er forsikringseier som i bunn og grunn bestemmer hvor bilen skal repareres. Heldigvis vil mange ha bilen sin til Tornes. Vi ordnet opp i over 300 små og store skader i fjor.

– Det er sånn jeg ønsker å ha det. Fullt hele tida. Biler og kunder kommer og går. Jeg har to dyktige ansatte og vi jobber godt sammen. Så må jo jeg ta meg av alt papirarbeidet på toppen. Det er vel på den fronten jeg sliter mest. Kan ikke være like god på alt, skratter Odd Gunnar.

Stort fokus på HMS

Han vil rose gode og tålmodige naboer. De tåler at det er mye aktivitet hos Bilskadereparatøren. Odd Gunnar understreker også at det er et stort fokus på helse, miljø og sikkerhet i bransjen. Det er jo mye kjemikalier, lakk og gasser inne i bildet. – Friskluftmaske, avsug og avanserte støvsugere gjør susen. Vi er nok langt bedre ivaretatt nå enn hva tilfellet var i gamle dager, sier han.

Via andre har vi fått høre at Odd Gunnar Hvattum er en kunstner i lakkboksen. Han har lakkert en rekke utstillingsbiler.

– Jo da, jeg er interessert i det meste som angår bil. Det er en glede å få til et godt sluttresultat.