Mandag morgen er det telefonmøte i styret i Helse Midt-Norge. Der skal de vedta hvem som blir de eieroppnevnte i styret i Helse Møre og Romsdal, i St. Olavs, i Nord-Trøndelag, og Sykehusapotekene i Midt-Norge.

Etter det Romsdals Budstikke erfarer, blir det endringer i alle disse styrene.

Slotsvik trekker seg

Som kjent består styret i Helse Møre og Romsdal av åtte medlemmer. Tre velges av ansatte i oddetallsår, og berøres ikke av møtet i Helse Midt mandag.

De resterende fem oppnevnes at eieren, Helse Midt-Norge. Av disse fem, sitter Gunn Fredriksen i Helse MR-styret i kraft av sin rolle som direktør for eierstyring i Helse Midt.

Da er det fire igjen, og én av disse – Kirsti Slotsvik – har gjort det klart at hun ikke fortsetter, på grunn av ny jobb.

Alle har svart positivt

Da gjenstår tre – hvorav styreleder Kinserdal altså regnes som ønsket av eier.

Det kunne imidlertid tenkes at han ikke sjøl ønsker å fortsette. Som kjent har vervet som styreleder i Helse Møre og Romsdal ikke vært noen dans på roser, blant annet med to rettsrunder om gyldigheten av vedtaket om sjukehus på Hjelset.

De store økonomiske utfordringene gjør at oppgavene framover også er gedigne.

Romsdals Budstikke erfarer imidlertid at alle som er spurt om sitt syn på å fortsette, har stilt seg positiv til dette. Det taler for at Kinserdal blir styrets førstemann også fram til neste valgperiode i 2020. Som kjent er Stein Kinserdal til daglig adm. dir. ved Sykehuset i Vestfold.

For ordens skyld: De eieroppnevnte i Helse MR-styret har sittet i fire år, da ingen av dem ble skiftet ut ved forrige oppnevning i 2016.

Én ny? Eller to?

Blant de eieroppnevnte i Helse MR-styret, gjenstår to som ikke er nevnt: nestleder Petter Bjørdal fra Ørsta, og Svein Anders Grimstad fra Sunndal. Spørsmålet er da om én – eller begge? – disse skiftes ut. Det er det lite som tyder på, etter det Romsdals Budstikke erfarer.

Det er altså godt mulig at både nestleder Petter Bjørdal og Svein Anders Grimstad får fortsette, og at eneste endring i Helse Møre og Romsdal blir erstatningen for utgående Kirsti Slotsvik.

Alt dette blir imidlertid klart under telefonstyremøtet i Helse Midt-Norge mandag morgen.