Molde: Fra det søte strandliv på Copacabana i Rio de Janeiro med 30 varmegrader i stekende sol til minusgrader, snø og is i Molde. Kontrastene kunne knapt vært større for MHK-spiller Mariane Fernandes, som kommer fra den brasilianske millionbyen.

– Jeg elsker sommeren. Men det er utrolig nydelig her i Molde nå. Det var her jeg fikk se snø for første gang. Men det er klart at jeg savner Copacabana. Her er det jo ikke så mye sol. Jeg foretrekker helt klart sommeren i Brasil, forteller Fernandes til Romsdals Budstikke.

Sjenert

Det er bare et par måneder siden 22-åringen ankom Molde og ble en del av byens eliteserielag i håndball. I hjemmekampen mot Vipers for et par uker siden fikk hun tillit av trener Magnus Johansson, og var en av banens giganter med sitt energiske spill. Etter kampen registrerte Romsdals Budstikke at hun høstet ros fra både spillere og trenere hos begge lag, samt fra flere av tilskuerne som var imponerte av det den brasilianske bakspilleren viste fram.

– Jeg blir nesten litt flau av høre om det. Jeg er veldig beskjeden. Men det er helt utrolig artig å høre, sier en ydmyk Mariane Fernandes når hun får høre om rosen hun fikk.

Imponerte mange

Den brasilianske jenta banket inn åtte scoringer i kampen, og Vipers sine landslagsspillere klarte ikke å finne ut av hvordan de skulle stoppe henne.

– Dette var hennes første skikkelige kamp. Hun har brukt en stund på å tilpasse seg. Nå som Kristina (Logvin) er skadet, så blir det jo en del spilletid på henne. Det er en herlig jente som viser stor glede. Brasilianerne står for en litt annen type håndball, og er litt andre typer enn de vi har fra før, sa Magnus Johansson til Romsdals Budstikke etter kampen.

– Mariane er dritgod. Hun kommer inn og viser hva hun kan, sa Mona Obaidli.

Selv syns hun bare det gikk sånn passe greit.

– Jeg er glad for at jeg kunne bidra med noen mål. Det ble dessverre også noen feil, så det var ikke min beste kamp. Men hele laget gjorde det godt, og vi spilte veldig bra mot det beste laget i serien. Det var min første skikkelige kamp på hjemmebane, så det var artig, sier Fernandes.

Stor glede

Det var ikke bare de gode skuddene, raske fintene og voldsomme spensten folk la merke til ved Fernandes. Ingen viste en større glede ved Moldes scoringer. Ingen jublet høyere.

– Det er «the Brazilian way». Vi viser vår lidenskap til sporten. Når man er glad, så må man også vise det, sier 22-åringen og smiler.

– Hun er egentlig veldig beskjeden, så det var artig å se hvordan hun var i kampen. Alle var overrasket da de så henne skrike av glede, skyter lagvenninne Caroline Martins inn.

Sammen med kantspiller Dayane Pires da Rocha utgjør de klubbens brasilianske trio.

– Mariane kommer til å bli den neste venstrebacken på det brasilianske landslaget. Hun har alt som trengs. Hun er eksplosiv, fintesterk, har et bra skudd og har et sterkt ønske om hele tida å bli bedre. Hun har mye hun kan forbedre her i Norge, men er allerede veldig god, mener Martins.

Utrolig VM-oppvisning

Fernandes spilte U18-VM for Brasil i 2014, og var med juniorlandslaget som spilte VM i 2016. Der imponerte hun tidvis stort, og scoret smått utrolige 15(!) mål mot Frankrike i en gruppespillskamp som endte uavgjort.

– Det er den beste kampen jeg har spilt noen gang. Jeg hadde aldri trodd at det kom til å skje. Frankrike var store favoritter, og det var ingen som hadde tro på at vi skulle ta poeng. I siste sekund var jeg nær ved å score det avgjørende vinnermålet, men ballen traff i tverrliggeren og ned på streken. Uansett var det bra med uavgjort, sier Fernandes som møtte Mona Obaidli og Norge i det samme mesterskapet.

Målet er å ikle seg landslagstrøya igjen, men da i A-landslagstrøya.

– Jeg håper jeg kan hjelpe laget til å holde seg i eliteserien. Og for min egen del vil jeg spille meg inn på landslaget. Jeg må bare jobbe hardt og bli bedre, sier hun.

Molde HK spiller borte mot Storhamar onsdag kveld.

– Jeg vet at det kommer til å bli en tøff kamp. Men jeg tror vi kan vinne. Vi må gå for seier, selv om vi vet at det vil bli vanskelig. Tankesettet vårt må være å gå for å vinne, sier Fernandes.

Den brasilianske jenta spilte godt da Molde rystet Vipers i Molde Arena for to uker siden. Ingen jublet mer enn Mariane Fernandes da Molde scoret mål. Foto: ERIK BIRKELAND