– Dette kommer bare til å bli knallbra! Tror Marius Vaagen (19), som er én av åtte lokale juniorløpere som skal i ilden lørdag og søndag.

I skrivende stund er det 466 juniorer og seniorer som er påmeldt til helgas renn, der normaldistansene står på programmet lørdag og sprinten søndag.

Samtidig som verdenstoppene avslutter OL-programmet i Pyeongchang, møtes altså de nest beste seniorene og morgendagens stjerner på Skaret. Blant deltakerne er også tre amerikanske og tre svenske skiskyttere.

Flotte forhold

Det har vært flotte skiforhold på Skaret gjennom hele vinteren – sånn har det ikke alltid vært når Molde og Omegn IF skulle arrangere store mesterskap og renn.

– Denne gangen har det ikke vært nødvendig å måke snø inn i løypene, for å si det slik. Vi har også måttet høvle ned standplassnivået for å få riktig høyde i forhold til skivene. Vi kom ned på en beinhard issåle, men Odd Bjørsvik har ført tråkkemaskina med millimeterpresisjon, så nå er det perfekt, slår Sylfest Glimsdal fast.

Han skal være standplassleder under helgas renn. Og slår fast at onsdagens snøfall ikke skapte utfordringer verken for løypene eller standplass.

– Det ble egentlig bare enda bedre her.

140 frivillige funksjonærer

MOI søkte rundt 150 frivillige til å hjelpe seg med dette store arrangementet, og fikk nesten full respons.

– Vi har nærmere 140 gode hjelpere på plass, og da blir dette bra. Noen får litt lengre vakter, men det løser vi, sier rennleder Kjell Arne Nygård.

Et skiskytterarrangement av denne størrelsen krever spesielt mange funksjonærer på og rundt standplassen. I helga vil rundt 60 vakter ha sine oppgaver der.

Nygård forteller også om stor oppslutning om arrangementet fra det lokale næringslivet, ikke minst når det gjelder premieringa til løperne.

Lokale juniorhåp

Romsdal har en fin juniorgjeng blant helgas deltakere – seks av dem fra arrangørklubben MOI, to fra Eikesdal.

– Om det gir noen fordeler å konkurrere på hjemmebane, vet vi ikke. Men vi kjenner i alle fall løypene godt. Det blir høy fart i ei typisk jobbeløype, slår Marius Vaagen (M19) fast, og får støtte av de tre andre MOI-løperne som kjørte en ny treningsøkt i norgescuptraseen da vi var på besøk.

Rikke Gjeitnes Dahle (K19), Ingrid Stølan Husøy (K19) og John Magne Nygård (M18) var de andre i treningstøyet denne dagen.

– Det er norgescuppoeng til de tretti beste i hver klasse, og det er vel et mål for de fleste. Det handler uansett om å få en god opplevelse.

Ingrid var helt oppe på 14. plass i junior-NM forleden.

Kjøl Tornes beste kort

MOIs Eirik Kjøl Tornes (M19) fra Eide er naturlig nok det fremste lokale håpet i helgas to renn – fersk norgesmester som han er.

Ane Hagseth Stavnesli (K17) er den sjette av MOI-løperne i helgas renn, mens søskenduoen Torbjørn (M19) og Rebekka Oppigard (K17) representerer Eikesdal Skiskyttarlag.

Nye turløyper

For de mange turløperne som ventelig vil ha en Skaret-tur eller to i helga, blir det stengt på skistadion, standplass-området og i konkurranseløypene, naturligvis.

– Men det er kjørt opp ei ny løype på nordsida av standplassen fra parkeringsplassen som gir tilgang til turløypene ellers, og det er også mulig via Kordalen, så turløpernes interesser er ivaretatt, sier rennleder Kjell Arne Nygård.

Primus motor i skiskyttermiljøet og trener Sylfest Glimsdal er standplassleder under helgas norgescuprenn. Og har sjekket at høyden på standplassplatået er riktig. Foto: Kjell Langmyren