– Det er egentlig helt utrolig med OL-sølv nummer to, men etter gjennomkjøringa tirsdag ante jeg at hun kunne være i nærheten også i utfor. Og så bare ni hundredeler, da!

Pappa Harald Mowinckel og mamma Sissel fulgte naturligvis Ragnhilds andre medaljeferd i løpet av ei snau OL-uke fra «hjemmebanen» i Nordbyen, og svarte raskt på Rbnetts grytidlige henvendelse etter utforbragden.

– Du kan bare ringe, jeg får ikke sove etter dette, var Harald tilbakemelding.

Det har ikke vært aktuelt for foreldrene å reise til Sør-Korea for å følge datterens OL-bragder fra tribuneplass.

– Ragnhild, som de andre OL-deltakerne, lever i sin egen boble under konkurransene. Hun skal slippe å være «vertskap» for oss disse dagene, sier Harald.

Men alle rosende ord om Ragnhild etter nattens utforrenn blir naturligvis tatt imot med stolthet i heimen.  – Det er kjekt å høre. Ragnhild er ei fantastisk jente!

Både konkurrenter, ledere og tidligere verdenstopper skrøt veldig av moldejenta etter at det andre OL-sølvet var et faktum.

– Ragnhild kjører veldig bra nå og er dessuten en av de hyggeligste jentene i alpinsirkuset, sa OL-treeren Lindsey Vonn blant annet til Europsport. Hun var favoritten på forhånd, men måtte se seg slått med 38 hundredeler av Ragnhild. – Jeg gjorde mitt beste, og jeg er ikke skuffet over bronsemedaljen, sa den amerikanske alpinstjerna.

– Ragnhild var ikke mer enn en outsider foran utforrennet, men kjørte egentlig jevnest og teknisk best gjennom hele løypa. Hun er på vei til noe enda større, har gode holdninger og er en god rollemodell, sa Kjetil André Aamodt fra målområdet.