Sandra Wrede og Hanne Andve fra førstelaget til MHK ledet den første økta på håndballskolen onsdag. 30 barn deltok. Barna hadde allerede vært med på to dager med håndballskole så oppstarten gikk knirkefritt.

Utfordringer og hinder

Både stafett og hinderløype var ekstremt populært blant barna. Hinderløypa var utfordrende og testet barna på flere måter. Over, balansere, oppå, under, stupe kråke, skyte. Hinderløypa ga utfordringer for de fleste før det var pasningsøvelser og til slutt skudd.

Knall og fall

Frosti (7) var uheldig og slo hull på kneet. Han fikk plaster på kneet raskt.

– Det gikk bra, det gjorde ikke så vondt, sa Frosti før han løp tilbake til de andre.

Amalie Holsæter, Vibeke Gussiås og Rakel Oppstad-Torheim på Moldes J16-lag, bidro også som trenere. De har tidligere deltatt på utallige håndballskoler, forteller de – men trivdes absolutt i trenerrollen også.

Fra spiller til trener

A-lagsspiller Hanne Andve har vært med som trener på håndballskole tidligere også. Hun jobber ikke som trener ved siden av siden hun kombinerer spill på Molde med studier på høgskolen.

– Jeg var på utrolig mange håndballskoler som liten sjøl og har mange gode minner fra det. Nå før jul var vi også en tur på Midsund og Averøya for å rekruttere fans og utvikle samarbeid mellom klubbene, forteller Andve før hun skryter av et bra skudd som hun legger merke til.

Obaidli og Ronaldo

For Alma (11), Malin (9) og Tollef (6) er det første gang på håndballskole. Alma sier at hun liker Nora Mørk på landslaget veldig godt, men at det ikke kan være favorittspilleren.

– Når alle andre synes hun er best og heier på henne gidder ikke jeg ha henne som favoritt. Jeg heier heller på de andre på landslaget, sa Alma som spiller for Rival.

Malin har plukket lokale yndlinger og velger Obaidli-søstrene som favoritter. Tollef klarer ikke velge en favoritt i håndball, for ham er fotballspilleren Cristiano Ronaldo idolet.