– Vi er svært glad for å få Gjensidige som en ny langsiktig samarbeidspartner. Med en slik avtale legger vi til rette for økt satsing og aktivitet i åra framover, sier styreleder Knut Ola Tverdal i Sportsklubben Rival.

Håndballhall

I tillegg til at aktiviteten kan trappes opp betyr sponsoravtalen også en skikkelig gladmelding til den voksende andelen håndballspillere i klubben. Planen om en egen håndballhall på anlegget på Årø rykker nemlig et langt steg nærmere en realisering.

– Vi holder på å jobbe fram et prosjekt om hvordan hallen skal se ut, hvor mye den skal koste og hvordan skal vi finansiere den, sier Tverdal. Han vil ikke gå ut med tall.

– Vi vil gjøre dette på en skikkelig måte, og får profesjonelle hjelp til å lage et gjennomarbeidet prosjekt som vi kan gå til kommunen med. Den nye sponsoravtalen gjør at hallen er mye nærmere å realiseres, men vi er fortsatt avhengig av å få kommunen med på dette, sier Tverdal.

Kan stå klar i 2020

I beste fall kan en hall stå klar i 2020, året etter at klubben fyller 80 år.

Hallen er planlagt på anlegget som Rival har på Årø i dag, og som rommer en full kunstgressbane, full gressbane, parkeringsplass, gymsal og garderober.

– Det er god plass på anlegget. Vi har sett på forskjellige alternativ for plassering og tenker oss området ved parkeringsplassen øst for klubbhuset. Det kan bety at vi må flytte litt på gressbanen.

Full størrelse

Hallen vil inneholde en håndballbane i full størrelse.

– Vi ser for oss er en hall med håndballflate på 20 ganger 40 meter, med en liten tribune og med garderobefasiliteter som dekker både hallen og behovet ved uteanlegget,

Øker kraftig

Rival er midt i vekstområdet i Molde øst, og har vokst kraftig de siste åra. Klubben har nå nærmere 700 medlemmer.

– Vi har en stor håndballgruppe og den er økende, men vi har ikke anlegg til håndball. Det er et stort problem at det ikke finnes fasiliteter i Molde øst. Derfor er dette en viktig satsing for oss. Den er en håndballhall, men hallen vil også kunne benyttes av alpint og fotball. Vi ser også for oss at eksterne kan få slippe til, sier Tverdal.

Har tjent millioner

Avtalen med Gjensidige gir et godt økonomisk fundament framover.

– Det gir oss et inntektsgrunnlag som gjør det lettere drifte.

– Hvordan er økonomien i Rival nå?

– Den er veldig bra. Vi driver solid, og det er ikke minst takket være Kjell Inge Røkke og hans Prosjekt Tilhørighet. Vi kan ikke få sagt det ofte nok: det er et fantastisk tiltak for alle som driver med frivillig arbeid i molderegionen.

Ifølge Tverdal har Rival i løpet av ti år fått inn mellom fem og seks millioner kroner på Prosjekt Tilhørighet.

Langt samarbeid

Rival og Gjensidige har samarbeidet lenge. Selskapet har bidratt med betydelige midler tidligere, sist til asfaltering av parkeringsområdet ved fotballanlegget på Årø.

– Det er helt naturlig at vi nå går inn som ny generalsponsor, sier administrerende direktør Vidar Skaar i Gjensidige Forsikring Nordmøre og Romsdal.

– Vi ønsker å støtte utviklingen av barne- og ungdomsidretten i vårt distrikt. Rival er en klubb som i stor grad har fokusert på dette.