Håkon Myrseth Oterhals klinket søndag til med ny bakkerekord i den mellomste av Skarbakkene. 52 meter gir den sjøltilliten som 14-åringen fra Julsundet trenger i forkant av Hovedlandsrennet på Raufoss til helga. Dit drar Håkon med mål om å hevde seg.

Lengst etter ombyggingen

– Jeg ble glad og litt overrasket da jeg hørte at det ble bakkerekord. Høyden var så god at jeg følte at det kom til å gå langt. Jeg merket at jeg traff bra på hoppkanten, sier Håkon etter at han fløy bakken ned i helgas kretsmesterskap på Skaret.

– Hopp er skikkelig artig, og den gode følelsen med å fly nedover bakken må bare oppleves. På Raufoss skal vi hoppe i en 60-metersbakke. Der håper jeg å bli blant de ti beste, sier niendeklassingen som går på Julsundet skole og som har 73 meter i en 70-metersbakke i Planica som sin personlige rekord.

Sommerhopp i Skarbakkene

Ikke overraskende er Håkon den eneste i klassen som driver med hopp. Sjøl er han usikker hva som må til for at flere skal få lysten til å begynne med hopp, slik at andre også kan få kjenne på godfølelsen med å fly ned bakkene. Når det gjelder Skarbakkene så har Håkon et ønske:

– Vi har et veldig bra anlegget med mange forskjellige bakker. Jeg skulle ønske at Skarbakkene også besto av et godt sommeranlegg. Da ville vi kanskje klart å få til enda mer hopping, sier Håkon Myrseth Oterhals, 14-åringen som begynte som seksåring opplever denne sesongen en av sine aller beste vintre siden han begynte med skihopping.

Johan Fredriksen Orset fra Torvikbukt, Håkons treningskompis, prioriterte junior-NM i stedet for KM i Skarbakken. Håkon rangerer Johan som en enda bedre hopper og tipper gjemneshopperen helt i toppen i sin klasse på Raufoss.

Gode forhold

Romsdals hopphelg startet med 27 deltakere lørdag, og fortsatt med KM og cirka samme antall søndag. En av dem var Oddvar Gunnerød. Går det som 11-åringen håper tar han snart steget opp i en ny og større bakke.

– 22,5 meter som mitt lengste hopp er jeg fornøyd med. Jeg tror jeg er klar for en større bakke ganske Jeg tipper at jeg i løpet av få uker er prøver meg i 35-metersbakken. Det er i hvert fall målet, sier den allsidige gutten fra Istad som i tillegg til hopp også driver med fotball, turn og langrenn.

Etter et hopp på 22,5 meter sier Oddvar Gunnerød (11) fra Istad at han er klar for en større bakke. Øystein Solli og Per Olav Blikås i bakgrunnen er to ildsjeler som begge står på for hoppsporten. Foto: Hugo Tingvoll
25 jenter og gutter var med i søndagens renn på Skaret. Noen gikk også langrenn. Foto: Hugo Tingvoll