Det sier Molde-ordfører Torgeir Dahl etter OL-prestasjonen til Ragnhild Mowinckel. Han er har fulgt alpinstjernen siden hun startet karrieren.

– Jeg kjenner henne, ja. Slik sett vet jeg en del om hva som ligger bak av både av arbeid og forsakelser, sier Dahl.

– Utrolig artig

Han er bestevenn med pappa Mowinckel og fikk naturligvis med seg sølvrennet til moldejenta torsdag morgen.

– Det er så kjekt å se den tryggheten hun har nå. Jeg er jo ikke noe ekspert på dette, men man ser en helt annen autoritet i måten hun kjører på nå enn tidligere. Det er så utrolig artig at hun lykkes så godt, sier Dahl.

En rollemodell

– Hun er et fyrverkeri av ei dame, med et veldig humør. Du ser ikke så mange andre som hopper slik som hun gjør i målområdet med slalåmstøvlene på. Men samtidig har hun helt tydelig evnen til å konsentrere seg og lykkes når det virkelig gjelder. Det er rett og slett en fabelaktig kombinasjon.

– Hvordan var pulsen da du så henne kjøre?

– Den var nok ikke like høy som foreldrenes, men man kjenner jo litt på presset. Og så så jeg at hun fikk flyten og kjørte med den sikkerheten som skulle til. Hun safer ikke i det hele tatt. Det liker jeg, sier Dahl.

– Og som ordfører i Molde – hva tenker du?

– Vi har jo et alpinmiljø i Molde. Her ligger det vanvittig mange timer med mye frysing, frivillighet og dugnadsarbeid. For slike resultater kommer jo ikke av seg sjøl. Men det er klart det må være en voldsom stimulans dette her. Det er nok mange som kan vokse som følge av den rollemodellen de har i Ragnhild. Av måten hun står fram på. Så ujålete, direkte, impulsiv – og så utrolig flink, sier Dahl.

Flaggene vaier nå utenfor rådhuset i Molde, til ære for Ragnhild Mowinckel. Foto: Privat