Det satses på skikjøring i Batnfjord. Bygda som har fostret tidligere proffkjører Gaute Silseth satser seriøst på at flere skal kunne nå langt og ha det artig med ski på beina. Høge hopp, spektakulære triks og spretne utøvere som stortrives med fart, snø og skikjøring. Slik er slopestyle.

Det gjelder å starte tidlig mens den motoriske gullalder er på sitt beste. Det er grunntanken til Batnfjord IL som har egen friskikjøringsgruppe med faste treninger både på vinterstid og i barmarksesongen.

Mange er med

Tirsdag var 31 jenter og gutter fra seks år og oppover med og viste seg fram i det populære anlegget med sine mange rails og hopp. Eldst og en av de mest ivrige er Malin Naalsund Gaupset. 15-åringen som tar baklengs salto i skibakken nøyer seg ikke med det. Hun håper å kunne utvikle seg og bli en enda bedre skiakrobat.

Flere av distriktets alpinister drømmer om skigymnaset på Oppdal. Slik er det også for Malin. Går det som hun håper drar hun til høsten til skibygda i Trøndelag. Det tror Malin må til for at hun skal kunne bli så god i slopestyle som det hun ønsker.

Vil til Oppdal

– Jeg kjører på ski stort sett hver eneste dag. Enten her på Fursetfjellet eller på Oppdal. Det er ikke nødvendig å dra til Tusten når det er så bra på Fursetfjellet, sier hun.

– Bakken her er fantastisk bra, sjøl om den er ganske liten. Forholdene er bra utnyttet med mange hopp og rails. Bra er det også at så mange, både små og store, er her og kjører, mener Malin.

– Jeg har søkt om opptak på skigymnaset. Drømmen er å komme inn på Oppdal slik at jeg etter hvert kjøre norgescupen og gjøre det bra der. Tiril Sjåstad Christiansen er det store forbildet og nå under OL står vi opp midt på natta for å få med oss konkurransene, forteller den ivrige skijenta.

Fornøyd trener

Marthe B. Dalen er en av trenerne til friskigruppa i Batnfjord IL.

– Dette gikk kjempebra. Men noen var forhindret fra å bli med i kveld, sier hun.

– Jeg har sett barna fra de første treningene, og jeg er imponert over framgangen og gleden de viser. Akkurat det er stort for oss trenere. Vi startet med barmarkstreninger etter høstferien. Etter at snøen kom er vi fast her og kjører tirsdagstreninger, der deltakerne er inndelt i to grupper etter alder. Vi er en kjerne på seks til ti voksne trenere som er med og følger opp. Vi har en fantastisk bakke og vi får mye skryt av dem som kommer hit fra nabokommunene. Det er flere som tenker som Malin og drømmer om skigymnaset på Oppdal. Det er bra, sier en fornøyd trener i Batnfjord IL.