Utviklingsplanen til Helse Møre og Romsdal har fått mye pepper etter at den ble sendt ut på høring sist høst. Blant annet var mange av de ansatte i helseforetaket kritiske til at de ikke var blitt involvert i planarbeidet.

Utvidet fristen

– Tilbakemeldingene fra de ansatte gjorde at vi utvidet intern høringsfrist, organiserte ekstra møter på hvert sjukehus, og intensiverte omfanget av medvirkning, sier administrerende direktør Espen Remme i en uttalelse i forbindelse med at utviklingsplanen nå skal styrebehandles.

Også den offentlige høringen har vært nyttig, mener direktøren.

Stresser ikke tidspunktet

«Mål om å slå sammen fødeavdelingene i 2019, men det viktigste er likevel å komme i gang med gode, åpne og involverende prosesser for at avdelingene er sammenslått i god tid (to år) før innflyttingen i SNR», heter det fra den administrative ledelsen i foretaket.

– Opplever støtte

Remme og hans stab mener de har fått mer støtte enn kritikk for planene om å samle de to fødetilbudene allerede før SNR åpner dørene.

Brystkreftkirurgi til Ålesund

Et annet punkt i utviklingsplanen som flere stilte spørsmål ved, var at brystkreftkirurgien skulle fjernes fra sjukehuset i Molde, til fordel for Ålesund.

Dette punktet opprettholdes også av Remme, og er også i tråd med tidligere vedtak i helseforetaket, heter det fra administrasjonen. Tidspunktet for å legge ned dette tilbudet i Molde er imidlertid ikke fastsatt.

«Foretaket holder fast ved anbefalingene om å samle brystkreftkirurgien. Vurderingen av nåværende situasjoner, er at det på kort sikt likevel ikke er mulig å gjennomføre denne sentraliseringen. For årene 2018 og 2019 ser det ut for at det må utføres brystkreftkirurgi både ved Molde og Ålesund sjukehus», heter det fra Remme. Og: