MOLDE: Tidligere har Moldejazz valgt ut en veldedig organisasjon som får gratis stand i Storgata. I fjor satset de for eksempel på redesign i samarbeid med Fretex.

– I år ønsker vi i stedet at vededige organisasjoner, eller foreninger basert på frivillighet, selv kan søke. Det blir jo litt urettferdig hvis samme aktør stadig får plass. Vi ønsker likhet, og ikke minst, variasjon i innholdet i bodene, sier Ellisif R. Vestad i Moldejazz.

Jobbet frivillig i 25 år

Per Gunnar Talstad går på sitt 25. år som frivillig for festivalen, og har nå funksjon som bod-ansvarlig.

– Det er rett og slett veldig gøy..! Mange av selgerne er hyggelige folk som kommer tilbake år etter år, og for meg er det kjekt å komme hjem og holde kontakten med hjembyen, sier Talstad.

Han forteller at det hvert år leies ut 50-60 boder, og at prisene avhenger av flere faktorer; plassering, størrelse og andelen utstyr som festivalen må skaffe til veie.

– Men den bodplassen vi skal gi vekk nå, med sentral plassering ved Moldetorget, er verdt 15.000 kroner, forteller han.

– Hvorfor gi vekk bodplass?

– Vi gjør det for en god sak. Målet er å få det til hvert år, sier Ellisif R. Vestad.

– Hvor viktig inntektskilde er bodutleie for festivalen?

– Kravet til overskudd har gått ned. Den økonomiske inntjeningen var viktigere før. Nå er det fokus på innholdet og på å skape folkefest, sier Vestad.

Søknadsfrist 1. mai

Talstad forteller at det hvert år kommer mange henvendelser om bodleie.

– Vi ønsker lokale håndverkere, og gjerne flere lokale aktører. I dag vil jeg tro rundt førti prosent kommer fra fylket, sier han og legger til:

– Vi velger også ut fra variasjon. I det totale bybildet må det være noe for alle, i alle aldre, sier Talstad.

– Målet er å gjøre Storgata mer spennende. Det kan ikke se likt ut fra år til år, mener Vestad.

– Hva skal til for å skille seg ut blant søkere til gratisplassen?

– Søkerne må beskrive hva de ønsker å gjøre ut av boden. Vi vil gjerne ha noen nytt og spennende, som skaper aktivitet, sier Vestad.

Søknadsfrist er 1. mai og søknaden kan sendes på mail til post@moldejazz.no

tillater politiske parti: I 2017 åpnet Moldejazz opp for at politiske parti fikk leie bodplass under jazzfestivalen. Foto: Erik Birkeland