MOLDE: Etter 35 år på Nordmøre blir Aker stadion arbeidssted framover for Siv Holmeide, som opprinnelig er fra Molde. Hun er godt i gang i den nye jobben, selv om oppstart formelt er den 1. mars.

– Jeg skal fortsatt bo på Nordmøre, og pendle til Molde. Jeg blir nordmøring på fritida, med en fot i begge leire, sier hun.

Siv Holmeide har bygd opp og drevet Den Glade Ku, med gårdsbutikk og kafe, på Tingvoll.

Legger ned på Tingvoll

Nylig bekjentgjorde hun at det var slutt. På facebooksida til bedrifta 5. februar skriver hun: « Da er et eventyr over, og Den Glade Ku blir snart historie!

Den Glade Ku har vært inspirerende og artig, ikke minst har jeg møtt mange hyggelige gjester, kunder, kolleger, innetausene mine og mange andre gode hjelpere. Nå har jeg takket ja til en fast jobb i MFK fra 1. mars, og gleder meg til å jobbe sammen med mange andre i et miljø som jeg trives godt i.

Siste lørdag i februar blir det kafedag og stort salg av alle varene i gardsbutikken.»

For mye jobb

Når hun nå legger ned er det etter 7 år med kafedrift og 11 år med gårdsbutikk.

– Jeg har bygd opp så stort som det kunne bli i lokalene. I sommersesongen drev jeg både gårdsbutikk og kafe, døgnet var fullt og jeg holdt på å jobbe meg ihjel. Lokalene var egentlig ikke ment for kafe, og krever stor ombygging, forteller hun.

Etter å bidratt med litt hjelp på Aker stadion, kom tilbudet om hun ville jobbe mer der.

– Jeg var i tenkeboksen en stund etter at jeg fikk tilbudet. Så tenkte jeg; hvorfor ikke? Det er jo trist å legge ned, men jeg vet det blir kjekt å jobbe her, og at jeg ikke kunne fortsette på samme måten med Den Glade Ku.

– Hva blir den største forkjellen for deg?

– Det blir å ha fri innimellom. Her blir det også lange dager, men når jeg har fri og reiser hjem, så har jeg helt fri. Det blir kjekt å jobbe sammen med andre. Når en bygger opp noe og driver for seg selv, har en ansvar for alt; fra salg og produksjon til regnskap - og har egentlig aldri fri.

– Hvordan står det til med fotballinteressen?

– Jo, jeg er fotballinteressert.

– Favorittspiller i MFK?

– Det er ingen, jeg må være diplomat. Jeg liker alle. Men en gang i tiden var det Ole Gunnar Solskjær som var favoritten, medgir Siv.

– Hva kan du tilføre i matteamet på stadion?

– Jeg har jobbet mye med sørvise og nå skal jeg yte god sørvise til «gutta».

– Blir det annerledes å nå lage mat til toppidrettsutøvere?

– Det er klart det er veldig sunn mat fotballspillerne skal ha. Og det har jo Torbjørg full kontroll på. Jeg har jo vært i kakebransjen og er mest vant til å bake, så jeg håper jeg får bake kake til dem innimellom, ler Siv.

Glad for forsterkningen

Sjefskokken på stadion, Torbjørg Haugen, mest kjent som Tante, gleder seg stort over å ha fått en ny kollega.

– Dette blir helt fantastik. Jeg har brukt Siv noen ganger tidligere, så hun er kjent på huset. Det har blitt mer og mer å gjøre. Nå kan jeg ta litt fri Med Siv får vi en som er selvgående og er vant med å lage mat.

Tante,Torbjørg Haugen, er strålende fornøyd med å ha fått Siv Holmeide med på laget. Foto: Bjørn Brunvoll