Mannen er også dømt for å ha filmet den seksuelle aktiviteten og for å ha gitt jenta narkotika.

Saka kom opp for Romsdal tingrett i forrige uke.

Rusmiljø

Mannen hadde vært rusbruker i flere år da han ble kjent med jenta som den gang var 14 år og ni måneder. Allerede den første gangen de møttes, ga han jenta narkotika. De hadde også samleie samme dag.

Ble samboere

Etter dette holdt de to sammen, og da jenta ble 16 år, ble de samboere. Et par år seinere tok forholdet slutt.

Jenta ønsket ikke å forklare seg i retten, men hennes politiforklaring ble opplest. Retten fant det bevist at mannen, som da var i 30-åra, hadde hatt en rekke samleier med jenta før hun fylte 16 år.

52 videoer

Mannen hadde filmet mye av aktiviteten med mobiltelefonen, og politiet beslagla 52 videoer og sju bilder.

Retten fant det også bevist at jenta flere ganger hadde prøvd å gjøre det slutt med mannen. Retten mente jenta gjennom sitt eget rusmisbruk hadde gjort seg avhengig av mannen som uten kostnad forsynte henne med hasj og amfetamin.

Romsdal tingrett henviste til den kjente Vågå-dommen da de skulle vurdere straffenivået. Der fikk ordføreren to år og tre måneders fengsel.

Avhengighetsforhold

I denne saka var det en del skjerpende omstendigheter:

– Det har åpenbart vært et avhengighetsforhold mellom mannen og jenta, skriver retten og legger til at mange av samleiene ble filmet og at jenta ofte var ruspåvirket.

Den eneste formildende omstendigheten var at mannen hadde erkjent skyld for det han var tiltalt for.

Må betale erstatning

Mannen fikk to års ubetinget fengsel og fikk fradrag for de tre dagene han hadde sittet i varetekt. Mannen må også betale jenta en oppreisingserstatning på 150.000 kroner.

Dommen var enstemmig.