Sorenskriver Svein Eikrem tok under vitneforklaringene i tingretten tak i anbudene for Åndalsnes helsehus. Rauma kommune valgte det dyreste anbudet fra Hent, ikke et rimeligere anbud fra Kristiseter/Veidekke.

– Rauma kommune har vel ikke overflod av penger. Hva var grunnen til at kommunen valgte et tilbud som var dyrere enn Kristiseter/Veidekkes tilbud? spurte sorenskriver Eikrem til enhetsleder Stig Malones fra Rauma kommune.

Malones, som har vært en sentral person for Rauma kommune i prosessen rundt helsehuset, ble også spurt hva som har blitt endret på helsehuset etter at anbudet ble tildelt til Hent AS.

– Parkeringskjelleren gikk ut. Utvendig ble taket endret flere ganger, og endte med et saltak.  Også utvendig kledning av bygget har blitt endret. Det var først lagt opp til ubehandla treverk. Det så vi fra kommunens side som et vedlikeholdsproblem.  Innvendig i bygget har det blitt gjort endringer i 1. etasje, blant annet etter et kommunestyrevedtak om å plassere kjøkken i første etasje. Da ble distriktstannklinikken tatt ut, forklarte Malones.

Han fikk også spørsmål om hvor mye dyrere helsehuset har blitt etter endringene.  Malones svarte at beslutningen politikerne tok om å lege kjøkken inn i helsehuset, førte til ekstrakostnader på 10 til 11 millioner kroner. Totalt har bygget blitt rundt 16 millioner kroner dyrere.

Sorenskriver  Svein Eikrem ville vite hvordan kommunen løser parkeringsbehovet ved helsehuset etter at parkeringskjelleren ble sløyfet.

– Behovet for parkeringsplasser er øst ved at det bygges en carport på nabotomta, svarte Malones.

– Skal Hent bekoste carporten? ville sorenskriver Eikrem vite.

– Nei, det er planer om å bygge omsorgsboliger på nabotomta. I så fall må carporten rives. Men vi vet ikke når det blir aktuelt å bygge omsorgsboliger, eller om de blir bygget, sa Stig Malones.