Bjerkeli ble nummer to i lørdagens 40 kilometer lange klassiske renn på Skaret, bare slått av Emblem-løperen Tryg-Arne Alnes Løkkeborg som vant suverent på 1 time og 57 minutter. Han var to og et halvt minutt foran Bjerkeli.

På tredjeplass fulgte veteran Leif Harald Sættem, som vant et spurtoppgjør med treningskameratene Thomas Sandhaug og Knut Anders Fostervold. Trioen var tre og et halvt minutt bak Bjerkeli igjen.

– Formen er ganske bra nå. Vi har vært heldige med masse snø på Skaret, så det har blitt en del turer siden november. Teknikken holder seg bra, det handler om å få nok timer på ski og kjøre litt hardt, slik at det blir framgang på kondisjon og styrke, sier isfjordingen, som la opp på grunn av skader i 2006.

Påmelding i 40-årsgave

Siden har han vært en aktiv mosjonist som har byttet mellom ski, sykling og løping. Men nå er han plutselig tilbake i langrennssporet.

– Til 40-årsdagen min i sommer fikk jeg en spesiell gave fra Jens Arne Svartedal, som jeg gikk sammen med på landslaget. Han hadde meldt meg på Holmenkollmarsjen og utfordret meg til duell, så nå prøver jeg å spisse formen inn mot neste helg, sier Bjerkeli.

Han deltok i Skardilten og Fannefjellsløpet i 2009. Siden har han ikke gått skirenn med startnummer.

– Jeg har vært med på noen treningsrenn på onsdagene etter jul, det har vel blitt fire sånne turer. Oslo-marka er mer kupert og løypa er 54 kilometer lang, så det blir tøffere enn Skardilten. Men det hadde vært artig å ta skalpen til Jens Arne. Jeg skal alt, lover Bjerkeli.

Han trivdes godt i flotte forhold på Skaret lørdag.

– Dette var en god opplevelse. Jeg gikk bra på ski og koste meg litt på veien. Det er viktig å ha nok grunnlag til å unngå negative opplevelser. Det er ikke artig å slite hele veien, da gruer du deg bare til neste gang. Nå har jeg heldigvis glemt hvor godt trent jeg var før i tida, så derfor er ikke nedturen så stor lenger, ler Bjerkeli.

Berg Hestad debuterte

Det var flere nye langrennsfjes i Skardilten lørdag. Tidligere MFK-kaptein Daniel Berg Hestad gikk sitt første renn med startnummer og tok en meget godkjent 20. plass et drøyt kvarter bak Bjerkeli.

Det var 101 løpere i herreklassen, mens 17 løpere fullførte 40-kilometeren i dameklassen. Her vant Marta Ulvensøen fra NTNUI med 2.25, nesten femten minutter foran Fredrikke Pettersen fra MOI.

Nytt av året var fristilklassen som også gikk over 40 kilometer. Her var Dag Roar Flemmen raskest på 2 timer og 12 minutter. Eneste kvinne var Stine Moen Nilsen, som fullførte på 2 timer og 23 minutter. Til sammen gikk 15 løpere fristilrennet.

Noen få løpere gikk også 13 kilometer eller 26 kilometer klassisk. Totalt var det rundt 150 som fullførte Skardilten.

PS: Komplette resultatlister fra Skardilten ligger på moldeidrett.no.

Det var stor aktivitet da rundt 150 langrennsløpere inntok Skaret i finværet lørdag. Foto: PER TORMOD NILSEN
Fra venstre: Kirsti Røshol Johnson, Ellinor Grytten, Hanne Beate Melby, Ragnhild Bjerkeset og Anne Tolaas. Foto: PER TORMOD NILSEN