Molde: Natt til torsdag stengte overgangsvinduet for de norske håndballklubbene. Molde HK Elite så på mulighetene for å forsterke stallen ytterligere foran de avgjørende kampene den kommende tida. Blant annet hadde klubben en potensiell avtale med en utenlandsk bakspiller klar.

– Vi vurderte å hente inn en bakspiller, men det ble ikke noe der, sier sportslig leder Carl Henrik Indbjør i MHK Elite til Romsdals Budstikke.

– Hvor nær var dere å signere denne spilleren?

– Det var en vurdering som ble gjort. Men Magnus mente det var greit å fortsette med dem vi allerede har. Da valgte vi å ikke foreta oss noe.

– Vi har hatt en god prosess. Det er jo klubben samlet som tar avgjørelsen. Magnus sine meninger blir selvsagt vektlagt veldig sterkt. Når man får inn nye spillere tar det for eksempel tid å få de rotert inn i vårt system, forklarer Indbjør.

Vurderte strekspiller

Linjespiller Iryna Tryzno er ute med skade en god stund framover. Før hjemmekampen mot Tertnes for to uker siden fryktet klubben at deres andre strekspiller, kaptein Sherin Obaidli, også måte belage seg på en lengre skadeperiode etter en smell på trening tidligere samme uke.

Hun startet ikke kampen, og var bare utpå banen i noen perioder. Likevel gikk det greit med det skadde kneet, men klubben så raskt etter muligheter for å få inn en ny strekspiller.

– Da Sherin ble skadet var det aktuelt. Men det la vi bort da vi skjønte at det ikke var snakk om en alvorlig skade, sier Indbjør.

Vanskelig marked

Overgangsmarkedet i håndball er rolig på denne tida av året. De ulike klubbene i Norge holder stort sett på spillerne de har, og det er sjelden mange overganger i januar. Det betyr at man er nødt til å se til utlandet for å få inn forsterkninger.

– Ja, egentlig så er det slik. Troppene til de ulike lagene er veldig satt. Midt i en sesong blir det derfor vanskelig å hente spillere fra andre klubber. Der er det stor forskjell på fotball og håndball, sier Indbjør.

Da klubben kjempet mot nedrykk fra eliteserien for to år siden, ble rutinerte Isabel Blanco og Tine Rustad Albertsen hentet inn. Begge hadde tidligere spilt på landslaget og storklubben Larvik.

– Store lag har fått spillere til å gjøre comeback for å få inn noen når det trengs. Vi fikk inn Tine og Isabel for to år siden. Flere topplag ute i Europa har gjort det både på dame- og herresiden. Det viser at det er veldig få spillere som er ledig på denne tida av året, sier Indbjør.

Viktig kamp

MHK møter tabellnabo Oppsal på bortebane førstkommende søndag. Med seier der kan mye være gjort for å unngå de direkte nedrykksplassene. Både MHK og kvalik-plasserte Oppsal står foreløpig med ni poeng. Stabæk på nedrykksplass er fire poeng bak. Tabelljumbo Glassverket står fortsatt uten et eneste poeng.