25-åringen fra Eide var en meget lovende friidrettsutøverne for noen år tilbake, og sprintjenta var som regel høyt oppe på de nasjonale resultatlistene i ulike stevner.

I 2011 kom kanskje karrierens høydepunkt med gull på 100 meter i junior-NM. Hun var blant landets beste de neste årene, men i 2014 sa det stopp.

– I NM i Haugesund fikk jeg en skade i leggen, og akillesen røk nesten tvers av. Det tok veldig lang tid å komme seg tilbake. Det tok åtte måneder før jeg greide å jogge rolig igjen, sier Krakeli Sneen.

Flere skader

Også i årene tidligere hadde hun hatt forskjellige skader som satte henne tilbake.

– Jeg slet veldig med en vond hamstring. I tillegg hadde jeg et kne som måtte opereres. Det var egentlig kraftige skader. De satte meg veldig tilbake. Samtidig må man ha en jobb for å kunne fortsette. Jobben ble veldig gøy, og den tok litt over for friidretten, sier Krakeli Sneen som er utdannet radiograf og til daglig jobber på Ullevaal Sykehus i Oslo.

2015-sesongen ble ikke noe særlig på grunn av den alvorlige skaden året før, men i løpet av 2016 og 2017 har hun gradvis kommet seg tilbake på friidrettsbanen.

– Jeg greier ikke gi meg helt. Jeg har så mye glede av friidrett. Det er den som har gjort at jeg har orket å holde på etter skadene. Men jeg jobber fulltid og det er vanskelig å kombinere jobb og trening. Det tar mye tid og krefter, sier hun og innrømmer at hun innimellom tenker på hvordan ting hadde sett ut dersom hun hadde sluppet unna skadeplagene.

NM-gullet øverst

– Jeg tenker absolutt på det. Men skadene kom. Det er ikke noe som trenger å holde meg tilbake nå. Jeg fikk mye ut av årene jeg har vært skadefri. Jeg fikk oppleve å ta noen mesterskapsmedaljer, jeg var en liten periode på landslaget og tok stafettmedaljer i landskamp for Norge. Jeg ser tilbake på det med glede, og ergrer meg ikke over at skadene har ødelagt, forteller Krakeli Sneen.

– Hva var høydepunktet?

– Gullet på 100 meter under junior-NM i 2011 henger høyt. Men det løpet jeg setter mest pris på er fjerdeplassen i baltisk/nordisk mesterskap i 2012. Det var et løp hvor alt stemte. Det ble bare fjerdeplass, men jeg var utrolig fornøyd med selve løpet og ble beste norske.

Tilbake igjen

Nå er Eide-jenta tilbake, og skal delta i innendørs-NM til helga. Sjukdom i vinter har gjort at hun ikke har fått lagt ned all verden med sprinttrening. Derfor er det bare stille lengde hun skal delta i under dette mesterskapet. Seinere i år har hun imidlertid planer om å delta i NM i Gloppen i august.

– Det blir sesongens store mål. I tillegg skal jeg være med i Tyrvinglekene, som er et stort stevne .

Like før jul skrev Romsdals Budstikke om en annet lokal løper som fikk friidrettskarrieren ødelagt av skader. Sondre Nyvold Lid gjorde det godt nasjonalt og var blant annet med i U20-VM i 2012, men moldenseren måtte gi seg med satsinga etter flere skader.

Siv Krakeli Sneen pådro seg flere skader da hun satset på friidretten for noen år siden. Her fra friidretts-NM i 2012, der hun fikk krampe og måtte bryte semifinalen på 100 meter. Nærmest sitter Ezinne Okparaebo. Foto: Jan H. Indbjør