Vidar Øverli fra Kleive er en energisk «sprellemann» som alltid har mange baller i lufta. Den tidligere bilmekanikeren driver firmaet Øverli Service, som driver med alt fra brøyting til husbygging og renovering. For tida holder Vidar og kollegaen Dimitri fra Estland på å sluttføre en flott tomannsbolig i Trøavegen i boligfeltet Hungnesmarka på Hjelset.

– Et kjempespennende og bra husprosjekt som snart er i mål. Den ene halvparten er allerede solgt og innflyttet. Den andre blir solgt med det aller første. Hjelset er populært, det er mye husbygging på gang her. Og det kommer til å bli prisstigning, men ikke før sjukehuset er ferdig, tror Vidar Øverli.

Hjelset er sjakktrekk

Han mener det er et sjakktrekk å kjøpe eller bygge hus på Hjelset nå. 42-åringen fra Kleive skulle gjerne igangsatt flere byggeprosjekt i sjukehusbygda.

– Problemet er at det er meget vanskelig, for ikke å si umulig, å få tak i byggeklare tomter på Hjelset for tida. Det går for treigt med kommunen på dette området. Hadde jeg fått tak i flere tomter hadde det blitt flere byggeprosjekt her, fastslår Øverli.

Han er en allsidig herremann. Da vi møtte Øverli på lørdag hadde han arbeidet siden klokka fire om natta.

– Øverli Service har fast brøyting på strekningen Kleive-Osen-Bussbygg. Det er en ganske lang vegbit med smal veg. Jeg brøyter også fra Osbrua til Gussiåsbrua. Det er kjekt å ha brøyting som attåtnæring om vinteren, da det ofte kan være litt roligere på husfronten, sier Vidar.

Bil og balkong

Han har fagbrev som bilmekaniker fra Vorpenes-tida, og jobbet på verksted i ti år. Så var han balkongmontør en periode, med mye farting til Østlandet. Vidar var også innom en kontorjobb hos Langset AS, før han hoppet over til boligbransjen. Han var en periode ansatt i et husbyggerfirma i Molde.

– Byggefaget ligger egentlig i blodet mitt. Det er husbygging jeg virkelig brenner for. Når man bygger hus til seg sjøl, lærer man veldig mye. Siden har det blitt mye kursing. Jeg har våtromssertifikat også. Det første huset jeg bygde alene var i Øverlia på Kleive i 2013, sier Øverli.

Når Øverli Service bygger nye hus er det basert på ferdigproduserte element fra en fabrikk i Estland. Dermed kommer det skreddersydde vegger og andre husdeler direkte fra fabrikk til byggetomta. Byggingen blir effektiv på den måten.

– Hvert enkelt hus blir tegnet til kunden, eller kunden kommer til oss med sine tegninger. Vi har ikke kataloghus.

Naustbygger

Vidar Øverlie har også erfaring med naustbygging. Nylig satte han opp et flott naust på Eidskrem. Han skal også i gang med en stor renoveringsjobb på Kleive, der et 100 år gammelt hus skal settes i stand til moderne standard.

– Jeg må alltid ha et prosjekt eller to på gang, ler Vidar, som stort sett er kledd i oransje refleksdress døgnet rundt.

Øverli Service har også et storoppdrag på gang på Strandafjellet. 26 hytteleiligheter skal settes opp i løpet av våren.

– Vi skal gjøre jobben for et utbyggingsfirma. Øverli Service er leverandør av hytteleilighetene. Vi begynner å montere så snart snøen smelter, men det blir nok ei stund til, sier arbeidsmauren Vidar Øverli.