– Vi har allerede en del elever som kombinerer idrett og utdanning. E-sport vil bli et nytt tilbud for «toppidrettselevene», sier rektor Petter Alvik.

Han sier at det per i dag i Norge er rundt 1500 utøvere som konkurrerer på et så konkurransemessig høgt nivå at det kan regnes som Toppidrett.

Det ungdommene er opptatt av

I Norge er det to ligaer for det som kalles e-sport, som har voksende interesse, i likhet med utviklingen i resten av Europa og verden for øvrig.

– Vi ønsker å tilby det ungdommene er opptatt av, og som de liker å holde på med. Dette er blitt en stor idrett på verdensbasis. Dette tilbudet er for dem som ønsker å bli eller allerede er aktive e-sport-spillere, sier rektor Alvik.

– Blir det et tilbud allerede fra høsten av?

– Ja, det håper vi. Jeg ser på det som realistisk. Det blir ikke en egen klasse, men elever som velger e-sport går i klasse med de andre elevene på toppidrett. E-sport blir et programfag med 5 skoletimer i uka, og følger læreplanen for toppidrett, sier Alvik.

Programfag på toppidrett

I de idrettsspesifikke timene blir hovedområdene treningsplanlegging, basistrening og ferdighetsutvikling.

Innen E-sport vil elevene få jobbe med tekniske, taktiske, fysiske og mentale ferdigheter. Det blir også mulighet for å lære mer om E-sportsutøvernes hverdag med undervisningstemaer som analyse, strategi, mentalitet og lagarbeid.

– Hvem har dere som kan undervise i e-sport?

– På samme måte som vi innen andre idretter tilknytter oss kompetanse fra folk og miljø, vil vi finne de rette å samarbeide med her også. Innen håndball samarbeider vi med Rival, for fotball samarbeider vi med MFK og Træff, og så vil vi knytte kontakt med riktig kompetansemiljø for e-sport også, sier Alvik.

Tilbudet blir tilgjengelig på de fleste av Akademiets skoler rundt om i Norge. I Molde er det i dag 100 elever, hvorav 20 går toppidrett. E-sport blir et alternativ som kombineres med studiespesialisering.

– Vi håper dette tilbudet er interessant for mange i Molde og omegn, og inviterer alle som er nysgjerrige til å besøke oss på tirsdag når vi har åpen dag på skolen, sier Alvik.

Akademiet videregående skole er lokalisert i Roseby Vest i Molde.