– Gode samferdselsløsninger inn og ut av regionsenteret Kristiansund har vært – og er fortsatt – en av våre viktigste saker å jobbe for. Vi har vært med og jobbet fram Krifast, Atlanterhavstunnel, Imarsundprosjektet, forbedring av RV 70 til Sunndalsøra osv. Framover er det flere viktige prosjekt i vår region, slik som for eksempel over Halsafjorden og over Todalsfjorden, sier Kjell Neergaard.

Fellessjukehuset

Han framholder at det for Kristiansund er særdeles viktig med innfartsvegen til og fra byen.

– Dette blir spesielt viktig når det nye fellessjukehuset står ferdig, da denne vegen blir hovedvegen til sjukehuset for over 30.000 mennesker. Vi jobber for et så stort DMS i Kristiansund som mulig. Men vi må også legge til rette for at ansatte ved vårt sjukehus i dag, som vil jobbe på fellessjukehuset, vil fortsette å bo i Kristiansund. Kortest mulig reisetid er da et av flere viktige element for å lykkes med dette. Dette inkluderer også en bedre løsning gjennom Batnfjordsøra. Vi jobber aktivt med dette inn mot sentrale politikere og er også glad for den støtten vi får for dette i Romsdal, sier Kjell Neergaard.

– Veldig liten region

Han framholder at Møre og Romsdal blir en veldig liten region på det nye regionkartet.

– Vi blir omringet av store regioner, den største med ca. 1,2 millioner innbyggere. Skal Møre og Romsdal ha en mulighet til å lykkes som en liten region, så er det helt avgjørende at vi lykkes i hele regionen, inkludert på Nordmøre. Prosjektet der vi sammen skal jobbe for flere statlige arbeidsplasser til Møre og Romsdal, der Kristiansundsregionen skal prioriteres spesielt, er et godt eksempel på et felles prosjekt. Dette kan bli selve syretesten på om vi klarer å stå samlet om å løfte hele den nye regionen Møre og Romsdal.

Så tilligger det også oss på Nordmøre et ansvar i at dette samarbeidet må gå begge veger, sier Kjell Neergaard.