Det var mange slitne langrennsløpere som ga alt de hadde, og som regelrett stupte over målstreken på Skaret lørdag ettermiddag. De 112 deltakerne fra hele fylket hadde flotte forhold å boltre seg i, til tross for noen kuldegrader da MOI arrangerte renn i SBM cup.

Blant dem som stilte til start var 24-åringen Stine Moen Nilsen. I sine yngre dager var hun en aktiv langrennsløper, men lørdagens renn var hennes første på tolv år.

– Jeg har ikke konkurrert siden 2006, men jeg har holdt det gående og vært mye på tur – både på rulleski og på fjellet. I tillegg driver jeg fortsatt en del med styrketrening, sier Moen Nilsen.

Flere treningstimer enn Bjørgen

Hun har tidligere vært med i fitnesskonkurranser, i tillegg til å ha drevet med fotball, turn og alpint. Den aktive jenta har også studert idrettsvitenskap i Oslo. Trening og en aktiv livsstil er utvilsomt viktig for Moen Nilsen som lørdag gikk for MOI.

– Nå er det mye langrenn, og til sommeren blir det Molde 7 Topper. Jeg trener mye, og det blir i gjennomsnitt 17-22 treningstimer i løpet av ei uke. Men jeg trener variert, sier Moen Nilsen.

På et helt år vil hun i så fall passere 1000 treningstimer. Til sammenlikning er det mer enn hva Martin Johnsrud Sundby trener denne sesongen, som til VG uttalte at han havner på under 1000 treningstimer i OL-sesongen. Både Marit Bjørgen og Petter Northug trener enda mindre.

– Jeg elsker å komme ut i frisk luft. Jeg har jo fortsatt litt langrennsteknikk. Det er artig å møte hyggelige folk, så det var kjekt å gå renn igjen, sier Moen Nilsen.

Skal gå flere renn

Seinere i vinter skal hun gå både Skardilten og Birkebeinerrennet.

Moen Nilsen var for øvrig den eneste deltakeren i klassen for senior kvinner under lørdagens renn på Skaret.

Aldersspennet var stort blant de over hundre deltakerne, og den yngste var bare fem år gammel. MOI stilte naturlig nok med soleklart flest deltakere. Rennet gikk i fristil, og deltakerne gikk distanser fra én kilometer for de yngste til ti kilometer for herrer senior.

Øvrige lokale klassevinnere:

K19/20: Ingrid Stølan Husøy (MOI). K18: Vilde Roysdatter Lange (Vistdal). J13: Signe Gaupset (MOI). J12: Ingfrid Klokset (Tomrefjord). J11: Ingeborg Synstnes Hole (Åndalsnes).

Menn senior: Stein Olve Godejord (MOI). G16: Sebastian Risan Nakken. G15: Johan Fredriksen Orset. G14: Linus Engdahl (Torvikbukt). G12: Erik Risan (MOI).