Hoppere og Skarbakkens øvrige entusiaster smiler og nyter tilværelsen. Ikke bare fordi høstens store dugnadsinnsats har gjort hoppanlegget så bra som det aldri har vært. Den gode stemningen skyldes også vinteren som til nå har vært snørik og stabil – i alle fall fram til mildværet satte inn denne uka.

Den første snøen kom i slutten av oktober og siden har det vært gode forhold i anlegget. Som følge av det har det så langt i vinter blitt gjennomført flere hopp enn i hele fjorårssesongen.

Ivrig 72-åring

Grunnlaget er godt, men hoppfolket krysser likevel fingrene og håper ikke ukens mildvær skal ødelegge forholdene. Cirka 15 unge utøvere står bak de mange hoppene som er gjennomført. Når de eldste og beste kommer hjem på juleferie er målet stor aktivitet og fortsatt gode forhold.

Da Romsdals Budstikke mandag kveld var innom Skarbakkene var Ove Skogly (72) en av ildsjelene som sto på og jobbet dugnad i «nybakken» mens hopperne gjorde seg klar til nok ei treningsøkt.

Det nye porselensporet er det viktigste, men utbedringer i terrenget gjør Skarbakkene bedre både for utøverne og dugnadsfolket.

Ny bakkerekord?

– At det er kommet nytt spor også i 50-metersbakken er et stort framskritt. Dette vil bety mye for hopperne, men også for oss som skal preparere. Forholdene og farta blir bedre. Jeg tipper dagens bakkerekord på 54,5 meter vil ryke med tre-fire meter i løpet av vinteren.

– Sjøl har jeg ikke hoppet siden i 1962 og min egen personlige rekord er på 65 meter. Den gang var det ikke bakke her på Skaret. Distriktets største bakke den gang var i Isfjorden, sier veteran Skogly, som trekker fram det gode miljøet som årsak til at han fortsatt er med og jobber sjøl. Noen dugnadsforpliktelse som følge av barn i egen familien har han ikke.

Stort løft

Anleggsleder Per Olav Blikås forteller at de fortsetter med å legge porselenspor også i K25 og K35-bakkene neste sesong.

– Det betyr at vi i løpet av neste år vil kunne tilby porselenspor i fire av bakkene. Alle, med unntak av den minste, med elektrisk tining av sporet. Etter hvert er målet nasjonale konkurranser også i de mindre bakkene. Så langt siden oppstarten i høst er det lagt ned 700 timer i dugnadsinnsats.

Spillemidlene, tilskudd fra kommuner og klubber og ikke minst 300.000 kroner fra GassROR er med og finansierer utbyggingene til 2,4 millioner kroner, sier Blikås.

PS. Onsdag 10. januar starter Telenorkarusellen der målet er å få med jenter og gutter som har lyst til å begynne med hopp. Utstyr er ikke nødvendig. Hoppski kan lånes i Skarbakken. For øvrig skal det gjennomføres fire kretsrenn i Skarbakken i tillegg til norgescupen i mars.

Først er det tråkking med slalåmski før hoppskiene kan tas i bruk. Håkon Oterhals, Leif Hegstad, Jens Petter Straumsheim, Lasse Hegstad, Ola Fredriksen Orset og Carl Gunnar Orset jobber med å gjøre unnarennet klart. Foto: Hugo Tingvoll
Anleggsleder Per Olav Blikås (t.v.) sammen med Erik Hovdenak (16) og Melvin Tornes som er styreleder i Skarbakken AL. Foto: Hugo Tingvoll
Mamma Mette Oterhals studerer sist gjennomførte treningshopp sammen med sønnen Håkon. Foto: Hugo Tingvoll