– Signalene vi har fått er at listene over festivalene kan bli offentliggjort allerede torsdag den 14. desember, etter at saken har vært oppe til behandling i rådsmøtet, sier Hans-Olav Solli, festivalsjef i Moldejazz, og legger til:

– Slik jeg forstår det, er søknadsbehandlingen og vedtaket til Musikkutvalget for arrangør- og festivalstøtte, endelig. Det betyr at rådet bare skal banke det, sier Solli.

Det er Jan Ole Otnæs, daglig leder for Victoria Nasjonale Jazzscene, og tidligere Moldejazz-sjef, som leder utvalget.

Forventer at støtten opprettholdes

Festivalsjefen forteller at han har holdt igjen med å gjøre endelige artistavtaler for 2018-festivalen, i påvente av vedtak om finansiering.

– Regner vi med all offentlig støtte, er det 55 millioner kroner i spill for Moldejazz, over en femårs-periode. Nå er jeg veldig spent. Det føles som om det kan gå i mange retninger. Samtidig skulle vi blitt varslet dersom det blir radikale kutt, sier Solli.

Moldejazz får cirka 11 millioner kroner i årlig offentlig støtte, fra stat, fylkeskommune og kommune.

– Hvilke forventninger har du?

– Jeg forventer at støtten opprettholdes på samme nivå. Tidligere evalueringer viser at vi leverer, og vi har reist kjerringa etter et par tøffe økonomiske år, sier Solli.

Tredelt ordning

Knutepunktordningen for festivaler ble avviklet i 2015 og 15 festivaler og festspill ble overført til Norsk kulturfond fra og med 2016. 12 av disse er på musikkfeltet. Fra og med 2018 skal festivalene søke Kulturfondets musikkfestivalordning, som er gjort om til en tredelt ordning med ulike grader av langsiktighet; ett-, tre,- eller fem-årig støtte.

Den nye musikkfestivalordningen i Kulturrådet vil i 2018 ha ca 150 millioner kroner å dele ut i festivalstøtte, etter budsjettforliket som økte potten med 10 millioner kroner.

I følge ballade.no har det kommet inn 170 søknader til høstens tildelingsrunde, der det til sammen søkes om 180 millioner kroner for festivaler i 2018.