Voldtatt flere ganger

Kvinna var svært beruset da det skjedde og var ute av stand til å motsette seg handlingen. Voldtektene ble ikke avbrutt før en av personene i boligen kom ut og overrasket dem.

Den ene av mennene filmet en av voldtektene som den andre gjennomførte. Kvinna anmeldte voldtekten dagen etter, og politiet var i stand til å sikre tekniske bevis.

Begge valgte å anke, men en av dem valgte å trekke anken tidligere i høst, og dommen fra Romsdal tingrett ble dermed erklært som rettskraftig for hans del.

Samme konklusjon

Nå har Frostating lagmannsrett behandlet anken til den andre mannen. Saka ble holdt for en måned siden – det ble ført 11 vitner inklusive den fornærmede kvinna og et sakkyndig vitne.

Lagmannsretten konkluderte på samme måte som tingretten: Voldtektene hadde skjedd.

«Saken står etter bevisføringen for lagmannsretten i all hovedsak i samme stilling som for tingretten. Innenfor rammen av lagrettens svar, legger lagmannsretten derfor det samme faktum som tingretten til grunn, slik det er beskrevet i tingrettens dom», heter det fra Frostating lagmannsrett.

Etter dette ble mannen på nytt dømt til fengsel i fem år og fire måneder, samt å betale kvinna 170.000 kroner i oppreisningserstatning. Dommen var enstemmig.