«Alle» har sett rallybilen som Petter Solberg herjet med på internasjonale baner i glansdagene. Den blå bilen med de gullfargede felgene og den enorme spoileren er legendarisk. Vi snakker om Subaru-verstingen Ipreza WRX. Vinnerbilen til Petter Solberg. I Molde går det en blåkopi, bokstavelig talt.

– Bilen ser jo kliss lik ut, men jeg skal love deg at det er en viss forskjell hva motor og understell angår. Dette er ikke en rallybil. Dette er en helt vanlig Subaru Impreza fra 2005 som ser helt identisk ut som den berømte rallybilen. Det finnes bare to slike utgaver i Norge, og jeg har en av dem. Det synes jeg er innmari kjekt. Dette er også min første bil, sier Adrian Bjørnå til Romsdals Budstikke.

Lærling på Asko

Vi møttes utenfor Asko i Årødalen mandag. Rallybilen var lett å finne igjen på parkeringsplassen. Adrian er lærling på lageret.

Unggutter flest vil ha Audi eller BMW. Men Adrian Bjørnå er ikke helt A4 når det gjelder bil. Han ville ha noe som ikke andre har. Og det fikk han sannlig tak i.

– Det ruller da nok ungdomsbiler her i byen av merkene Audi og BMW. Veldig mye av det samme. Jeg liker Subaru og Mitsubishi. Suverene biler med lite feil. Og ikke minst firehjulstrekk. Husk at jeg bor i Nordbyen. Denne bilen er som en traktor på vinterføre. Jeg har aldri satt meg fast, bank i bordet, sier 19-åringen.

Adrian var på jakt etter en tøff ungdomsbil. Han søkte på nettet. Og kom over denne godbiten i Moss. En lokal forhandler hadde importert den spesielle bilen i 2005. Adrian ga rundt 130.000 kroner.

Går som ei klokke

– Det er en fole god bil. To liters boxermotor med 125 hk. Manuell gir. Altså ingen racer. Som jeg sa, denne bilen er et får i ulveklær. Mye av verdien ligger i utseendet. Det var også derfor jeg kjøpte den. Jeg synes det er en veldig tøff bil. Den har nå passert 200.000 kilometer, men går fortsatt som ei klokke, fastslår Adrian Bjørnå – og tar oss med på en kjapp prøvetur.

Bilen har meget gode sportsseter. Den har effektanlegg /sportseksos, slik at motoren høres godt – både innvendig og utvendig. Lydbildet er sprekt.

– Jeg har skaffet meg en sosial bil – en bil folk legger merke til. Mange spør meg om denne bilen. Folk tar bilder når jeg står parkert utenfor Kiwi. Det er en bil med en såkalt naboeffekt. Det er ikke minst spoileren bak og gullfelgene som gir bilen det spesielle preget. Samt all reklamen. Og den flotte blåfargen. Jeg synes det er en veldig god bil å kjøre, perfekt for langturer, mener Adrian.

19-åringen fra Høgnakken er veldig bilinteressert. Han har ingen planer om å selge sin oppsiktsvekkende blå Subaru Impreza med det første.

Holder seg godt

– Jeg kommer til å ha den i et par år til. Bilen er 12 år gammel, men holder seg godt. Jeg satser på at bilen er så spesiell at den holder seg bra i pris. For min del er jeg mest glad i å kjøre bil, ikke å mekke bil. Derfor tror jeg det er lurt å kjøre Subaru. Akkurat denne er ekstra morsom å eie, fordi den gir så mye oppmerksomhet. Det er mange som smiler når de ser denne bilen. Det gjør jeg også, sier Adrian Bjørnå.