– Jeg blir mer og mer begeistret for Alfa Romeo. Det har alltid vært Saab som har vært min store bilkjærlighet, men nå kjenner jeg på at jeg har fått følelser for Alfa, også. Det er jo et italiensk bilmerke med meget sterk sjel, en imponerende historie og svært mye kjøreglede. Gammel som ny. Nå er merket på banen med to flotte modeller, blant annet SUV-en Stelvio. Man får litt ekstra hjertebank av Alfa Romeo, sier Eddie Eidseter (55) til Romsdals Budstikke.

Finner biler i Europa

Han har den spesielle bilforretningen E. Eidseter & Co AS på Skjevikåsen. Bang Classics er et annet navn han benytter. Det går i klassiske biler og motorsykler, som Eddie ofte får ferten av i Europa et sted. Så reiser han dit bilen befinner seg, gjør forretninger og papirarbeid, før han får klenodiet sendt hjem med biltransport. Enten har han allerede en kjøper i det norske markedet, eller så dukker det opp en.

– I tilfellet Alfa Romeo har jeg en kunde i Sogn som samler på klassiske biler, og han har en spesiell forkjærlighet for Alfa. Det er samlere som kjøper biler som disse. Jeg gjør jobben for kunden og finner akkurat det vedkommende er på jakt etter. Han som snart skal hente disse bilene her på Hjelset er kresen. Skal kun ha det beste. Når man får slike oppdrag er det artig! fastslår Eddie.

Tidløs design

En knall rød Alfa 156 GTA V6 3,2 liter med 250 hk står foran oss. En 2002-modell som ser ut som den var produsert i går. Tidløs design, med den spesielle grillet og skiltplass på si

den. Dette er ikke en bil for miljøbevegelsen, kanskje. Men det er en bil for folk som elsker å kjøre bil, som liker svingete veger – og som setter pris på konsert fra motorrommet.

– Den har gått kun 49.000 kilometer og har full historikk. Gått i Tyskland og Nederland. Entusiasteid. En kjøremaskin med ganske mye utstyr for å være 15 år gammel. Sportssetene i skinn er en nytelse i seg selv. Zenonlys har den også, forteller Eidseter.

Ikke direkte billig

Bilen har stor motor og ble ikke direkte billilg med norske avgifter, til tross for at den er nokså gammel. Men kunden i Sogn blar opp. Han får noe som nesten ingen andre i dette landet har. Iallfall ikke et så fantastisk fint holdt eksempler.

Så viser Eddie fram en skikkelig veteranbil. En Alfa GT 1600 Junior fra 1972. En original og rustfri bil, men nylakkert for ekstra glans og prakt. Den har rullet i Italia og Nederland tidligere. Nå skal den altså til Sogn. Der den garantert blir garasjebil om vinteren.

Ved siden av står en 82-modell Alfetta Quadrifoglio Oro (gullkløver). En luksusbil som virkelig er sjelden i omløp. En bil som blant annet ble foretrukket av mafiaen.

Slakter og bilselger

– De to eldste bilene fant jeg hos en slakter i Oosterwolde. Han driver også en klassisk bilforretning som spesialiserer seg på italienske biler. En fantastisk butikk.

Eddie Eidseter understreker at han ikke blir rik på å drive salg av klassiske biler. Spesielt ikke nå om vinteren. Men han blir rik på artige bilopplevelser.

– Dette er først og fremst attåtnæring og bilglede. Jeg ser etter en annen jobb i tillegg.