Denne helga fikk Lene Marie Husvik kjøre sine første verdenscuprenn i telemark. Sist sesong kjørte jenta fra Eidsvåg inn til niendeplass i junior-VM på Rjukan.

Men i helgas andre renn lørdag, gikk det velig galt for Husvik. Telemarkkjøreren falt, og skadet kneet i fallet. Trolig har korsbåndet røket, og sesongen er dermed etter all sannsynlighet over allerede etter sesongens første renn.

– Jeg kjørte den siste runden på sprinten lørdag. Jeg hadde ikke nok trykk på ytterskia, og dermed gled jeg og landet på ryggen. Jeg fikk etter hvert så stort trykk på kneet at jeg fikk en vridning. Jeg ble sendt med helikopter til sjukehus, og jeg fikk behandling der. Mest sannsynlig har korsbåndet i det høyre kneet røket, men jeg må ta MR hjemme i Norge for å få det konstatert, sier en skuffet Husvik på telefon fra Hintertux søndag.

Der fulgte hun de andre norske utøverne i søndagens parallellsprint, selv om hun gjerne skulle vært med selv.

Kjedelig bursdagsfeiring

Husvik fylte 18 år lørdag, og hadde egentlig helt andre planer for sin bursdag. Målet var å krone dagen med en solid tid i bakken.

– Det er ikke noe særlig stas at det ble slik. Sesongen har jo akkurat begynt. Men jeg får bare gjøre det beste ut av det, sier Husvik.

– Hva tenker du om at sesongen trolig er over allerede nå?

– Det ser mørkt ut. Men jeg skal gjøre det jeg kan for å komme tilbake så tidlig som mulig. Vi får se på resultatene fra MR-undersøkelsen før jeg planlegger videre.

– Hva tenker du om veien tilbake?

– Jeg må bare trene meg opp igjen. Om korsbåndet er avrevet, så må jeg operere. Da går det en stund før jeg kan stå på ski igjen. Men at det blir neste år, er jo sannsynlig, sier hun.

Korsbånd for andre gang

Dette er ikke første gang 18-åringen i så fall har røket korsbåndet. Da hun røk det første gang, var det imidlertid ikke i samme kne som denne gangen.

– Jeg har røket korsbåndet en gang før, så det var egentlig samme smerte som sist. Men det gikk greit. Det er fem år siden sist jeg røk det. Da ble jeg skadet da jeg skulle hoppe ned fra en trampoline. Men da tok det to år før jeg fant ut at det hadde røket. Jeg opererte for tre år siden. Denne gangen er det imidlertid i det andre kneet, sier Husvik som håper hun kan få MR-undersøkelse innen kort tid.

Krysser fingrene

Og fortsatt klamrer hun seg til håpet om at skaden ikke er så alvorlig som antatt.

– Jeg har et ørlite håp om at det kan være en mindre alvorlig skade, men mest sannsynlig er korsbåndet avrevet. Det virket slik da vi tok en sjekk.

Husvik kjørte inn til 19.-plass i verdenscupdebuten fredag, før hun ble skadet lørdag. Guro Helde Kjølseth fra Sportsklubben Rival ble nummer fire og fem i samme renn.

Erik Kvernberg fra Eidsvåg ble nummer 10 og 22 i herreklassen. Sivert Hole fra Åndalsnes kjørte ut fredag, og ble nummer 13 lørdag.

PS: De tre lokale utøverne deltar også i søndagens parallellsprint.

Dagen etter ulykka måtte Lene Marie Husvik hjelpe seg med krykker. Foto: Morten Nordli
Verdenscup-debuten skulle være en positiv opplevelse for Eidsvåg-jenta. Foto: Morten Nordli